356.000 kijkers voor ONM


De kijkcijfers van dinsdag 7 oktober 2008 (SKO)

ONM (BNN, Ned3, 18:59) – Yolanthe Cabau van Kasbergen was dinsdag voor het laatste te zien in ONM. Haar laatste scène werd door 356.000 kijkers (madl: 7.8%) bekeken op Nederland 3. Yolanthe kreeg het na haar overstap naar de TROS te druk voor ONM. “Een paar weken geleden is mijn laatste scène opgenomen. Ik vond het heel leuk om te spelen, maar het werd allemaal te druk. Het is wel een opluchting dat ik niet meer elke ochtend hoef te stressen, naar een andere studio en terug.

Yolanthe mist haar oude collega’s echter wel. “Aan de andere kant mis ik het wel een beetje hoor. Het sfeertje en elke dag spelen. Het is een beetje dubbel“, vertelt ze op Radio 538. Mede door haar optreden in ONM werd Yolanthe uitgeroepen tot ‘meest sexy vrouw’ van Nederland. “Het zal wel met het Spaanse bloed van mijn vader te maken hebben. Waar veel Nederlandse vrouwen gepikeerd reageren als ze door bouwvakkers worden nagefloten, beginnen vrouwen in Spanje dan juist te stralen. Als ik ze vanaf de steiger ‘lekker ding’ hoor roepen, zwaai ik terug en zeg ik: ‘goh, dank je wel!’.

De Rijdende Rechter (NCRV, Ned1, 22:36) – Frank Visser heeft al jaren succes als De Rijdende Rechter. Zo keken dinsdagavond 1.302.000 kijkers (madl: 24.7%) naar een aflevering van het juridische programma. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de NCRV in 2009 een nieuw programma gaat maken met Visser. In Recht in de Regio geeft Frank Visser juridisch advies aan een ieder die dat hebben wil. “Ik wil wel bewijzen: neem die auto of dat broodrooster mee naar de locatie, maak foto’s of een filmpje als het onderwerp in kwestie niet mee te nemen is. Mensen vertellen vaak de mooiste verhalen, maar ik wil het zelf zien. Bovendien is het ook leuker voor televisie als je kan laten zien waarover het gaat“, vertelt hij in De Telegraaf. De redactie wordt op dit moment samengesteld. “Vandaar dat ik nog niet weet waar we overal heen zullen gaan. In elk geval niet naar de grote steden, zeker in het begin niet. Het wordt wel echt de provincie in.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Arend Langenberg mag weer aan het werk. De 59-jarige nieuwslezer met de bekende stem kreeg eerder dit jaar te horen dat hij een gezwel bij zijn spijsverteringsorgaan had en een kwaadaardige tumor in zijn endeldarm. De 59-jarige nieuwslezer van Sky Radio hoopte na een operatie snel weer aan het werk te kunnen, maar kreeg te kampen met complicaties. “Ik heb september geroepen“, zei hij dinsdag in RTL Boulevard, dat 768.000 kijkers (madl: 17.5%) trok. “Maar dat was iets te voorbarig“. Langenberg is inmiddels hersteld. “Gelukkig heb ik positieve signalen uit het ziekenhuis mogen ontvangen“, stelde hij. “Daar ben ik blij mee“. De voice-over gaat eerst van een vakantie genieten en zal daarna weer teksten voor diverse programma’s inspreken, waaronder ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’. “Vanaf nu kijk ik met veel begeerte weer naar de toekomst.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen