2,1 miljoen kijkers voor Radar


De kijkcijfers van maandag 6 oktober 2008 (SKO)

Foto: Leendert JansenRadar (TROS, Ned1, 20:34) – Antoinette Hertsenberg, die maandag 2.101.000 kijkers (madl: 31.9%) trok met Radar, is erg gelovig en vegetarisch. Toch draagt ze op televisie wel eens een leren jas. “Ik krijg weleens brieven van mensen die verontwaardigd zijn, omdat ze me in een leren jas hebben gezien. Dan schrijf ik altijd terug: ‘Ik eet mijn kleren toch niet op?’ Leer is een restproduct. Zolang er mensen vlees eten, blijft er een dierenhuid over die kan worden gebruikt voor andere dingen.

Antoinette ziet haar kinderen ook graag vegetarisch. “Mijn dochter kwam ooit thuis met het verhaal dat een vriendinnetje kipkluifjes zo lekker vond. ‘Tja,’ zei ik, ‘daar moet wel eerst een kip voor gedood worden.’ Dat kun je hersenspoelen noemen, maar dat is het niet. Het is gewoon eerlijk. Heel veel ouders doen net of dat stukje vlees op het bord niets te maken heeft met de koeien, zoals die van de kinderboerderij, maar dat is de waarheid verdoezelen. Om een kipkluifje te maken, moet er een kip de nek om worden gedraaid. Zo simpel is het.

Dokument: De File (NCRV, Ned2, 22:54) – Michiel van Erp maakt al jaren bijzondere documentaires voor televisie. NCRV Dokument bracht maandagavond voor een publiek van 277.000 kijkers (madl: 7.8%) de documentaire ‘File’ op televisie. “Ik heb er zo’n vijf dagen per week, twee maanden lang voor in de file gestaan, maar ik had het ervoor over. Al levert het slechts één shot op een ochtend, dan is dan de winst. Zo calculeer ik“, vertelt maker Michiel van Erp in Mikro Gids. File maakte Michiel van Erp in opdracht van de vereniging Nederland Bereikbaar. “Nederland Bereikbaar vroeg mij of ik een film over files wilde maken, met name over de zinloosheid daarvan. Ik ben daarna een beetje afgegaan op mijn eigen gevoel. Als je in de file staat, kijk je naar de auto’s links en rechts: wat gebeurt er in die auto’s, wie zijn het, waar denken ze aan?

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Er zijn sterke aanwijzingen dat de jongen die vrijdagavond in het radioprogramma Freaknacht van Giel Beelen en Gerard Ekdom zijn euthanasie aankondigde, een grappenmaker is. Otto, die hierin verkondigde tien uur later euthanasie te plegen, zou eigenlijk C. zijn. Een jongen die al vaker dit soort misselijke grapen heeft uitgehaald. Eerder zou hij naar de Efteling gebeld hebben met de valse mededeling dat hij uit de python gevallen was, zo meldt RTL Boulevard. De vader van C. heeft laten weten dat het inderdaad zijn zoon zou kunnen zijn die Gerard Ekdom en Giel Beelen vrijdagnacht in de uitzending heeft opgebeld. Ook is er op de internetsite van de jongen een filmpje te zien waarop hij Viva La Vida van Coldplay playbackt; het nummer dat door ‘Otto’ in de uitzending werd aangevraagd. RTL Boulevard werd door 891.000 kijkers (madl: 20.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen