1,8 miljoen kijkers voor Undercover in Nederland


De kijkcijfers van zondag 12 oktober 2008 (SKO)

Undercover in Nederland (SBS6, 21:29) – De aflevering van Undercover in Neder- land waarin journalist Alberto Stegeman schokkend nieuws” bracht, werd zondag door maar liefst 1.797.000 kijkers (madl: 24.7%) bekeken. Daarmee was Undercover in Nederland na De Reünie (1,9 miljoen) de best bekeken uitzending op zondag. Defensie heeft direct gereageerd op Undercover in Nederland. Zij heeft extra maatregelen getroffen om de beveiliging van militaire bases in Ne- derland te verscherpen.

Op grond van Undercover in Nederland heeft Defensie een melding gedaan bij de marechaussee en ook zal zij de beelden onderzoeken. In de uitzending van Undercover in Nederland, waarin Stegeman een nacht doorbracht op vliegbasis Woensdrecht en gemakkelijk bij bijvoorbeeld een F-16 kon komen, wordt volgens Defensie alleen menselijk falen blootgelegd. Het ministerie noemt dat zorgelijk. “De mens vormt de kern van onze bewaking en beveiliging. Defensie doet er veel aan het beveiligingsbewustzijn te verhogen.

Expeditie Robinson (RTL5, 21:27) – Eén dag na het overlijden van Ernst-Paul Hasselbach in Noorwegen liet RTL 5 de uitzending van Expeditie Robinson gewoon doorgaan, op verzoek van de familie. Inmiddels heeft RTL het televisieteam en de deelnemers aan het programma 71 graden Noord teruggehaald uit Noorwegen na zijn tragische dood. Hij vloog voor een smalle brug uit de bocht en stortte vier meter naar beneden. Zijn auto kwam op de kop in de ijskoude rivier terecht. Hulp kwam te laat. Ook zijn medepassagier, de Belgische productieassistente Leentje Custers (26), overleed ter plekke. “Hij was op weg naar de locatie waar we opnamen maken“, vertelt een zwaar aangeslagen producer Rune Biseth van Nordisk Film. Het is nog niet bekend wat er met het programma gaat gebeuren. “Iedereen wordt opgevangen“, zegt RTL-zegsvrouw Kim Koppenol. “We halen iedereen zo snel mogelijk terug naar Nederland.” Expeditie Robinson, dat ingeluid en afgesloten werd met een ‘In Memoriam’, werd door 621.000 kijkers (madl: 8.9%) bekeken.

Op Zoek Naar Joseph De Uitslag (AVRO, Ned1, 22:24) – Al over twee weken presenteert Frits Sissing de finale van de goed bekeken talentenjacht Op Zoek Naar Joseph op Nederland 1. In de uitzending van zondag namen nog vijf mannen het tegen elkaar op om de felbegeerde titelrol. Voor het oog van 1.487.000 kijkers (madl: 23.5%) moest Mathijs de strijd zondag verlaten. Hij moest het tijdens de resultshow van Op Zoek Naar Joseph opnemen tegen Robin. Die laatste werd uiteindelijk gered door musicalnestor Willem Nijholt. “Ik geloof dat jij nog een kans verdient.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen