1,8 miljoen kijkers voor Popstars De Uitslag


De kijkcijfers van vrijdag 10 oktober 2008 (SKO)

Popstars De Uitslag (SBS6, 22:19) – De talentenjacht Popstars met presentatoren Gerard Joling en Nance is vrijdagavond succesvol de nieuwe theaterronde ingegaan. Er keken 1,346 miljoen mensen naar het programma. De uitslag van Popstars trok aansluitend maar liefst 1.763.000 kijkers (madl: 27.6%) en was daarmee het best beke- ken programma van de Nederlandse tv. “Geen wonder dat SBS Gerard Joling niet aan de Tros wil ‘uitlenen’“, concludeert De Telegraaf dan ook.

Gerard Joling behaalde met Popstars meer kijkers dan het NOS Journaal. Overigens is er voor de zanger nog meer succes. Zijn nieuwe single ‘Ik Hou D’r Zo Van’ heeft de hoogste notering in de hitlijsten bereikt. Hiermoo stoot hij Frans Bauer en Marianne Weber van de eerste plek. Gerard zegt dat hij SBS dankbaar is omdat zij een groot aandeel hebben gehad in zijn succes. “Mijn derde nummer 1 hit in drie jaar! Dat kan ik met de Toppers-soap wel gebruiken.

Oranje Journaal (SBS6, 23:36) – Harry Vermeegen maakte vrijdagavond zijn comeback op televisie als special reporter voor het Oranje Journaal van SBS 6. “Ik ben een soort jeugdidool van de spelers“, zegt Harry Vermeegen over zichzelf in De Telegraaf. “In de tijd van De Regenjas waren zij broekies van veertien, vijftien jaar. De meesten kennen de serie met Jaap Stam beter dan ikzelf.” Dat Harry terug is op tv is niet een vanzelfsprekendheid. “De laatste afleveringen van De Regenjas maakte ik zes jaar geleden als ziek man. Ik werd ’s morgens door de cameraploeg van mijn bed opgeraapt, deed m’n ding, en plofte daarna weer in bed. Je kon me opvegen.” Onderzoek in de Verenigde Staten wees uit dat er een goedaardige tumor in zijn hoofd zat. Het herstel verliep vlot na de operatie. “Alsof er een nieuwe wereld voor mij open ging. Ik was fitter dan ooit, en wilde dolgraag mijn grote hobby weer oppakken.” Het Oranje Journaal werd door 449.000 kijkers (madl: 12.8%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Ook RTL Boulevard besteedt uitgebreid aandacht aan de perikelen rondom Gerard Joling en zijn werkgever SBS 6. Een opvallend detail is dat Anouk in eerste instantie naar het Songfestival zou gaan. Zij schijnt de dupe te zijn van dit hele verhaal, zei Albert Verlinde in RTL Boulevard. “De NOS had niet genoeg geld voor het Songfestival. Voor de TROS werd het pas interessant om een investering te doen, toen het idee van de soap met De Toppers werd bedacht. Dat betekende wel dat er een streep kwam door het idee om Anouk naar het Songfestival te laten gaan“, aldus Verlinde. RTL Boulevard trok 814.000 kijkers (madl: 20.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen