1,4 miljoen kijkers voor Op Zoek Naar Joseph


De kijkcijfers van zondag 5 oktober 2008 (SKO)

Op Zoek Naar Joseph (AVRO, Ned1, 20:23) – Amir, de jongste deelnemer van Op zoek naar Joseph, ligt uit de race. Hij moest het opnemen tegen John in de sing-off met het nummer Zij gelooft in mij van André Hazes. De jury zei John voor het eerst te ‘geloven’, maar van het Nederlands publiek kreeg juist hij de minste stemmen. Willem Nijholt nam uiteindelijk de beslissing en stuurde Amir naar huis. Hij vindt Amir te jong voor de rol. “Het gaat ook om levenservaring“, vond de musicalnestor.

Amir gaf al aan het ‘jammer’ te vinden dat hij als te jong werd gezien voor de hoofdrol. Jurylid Erwin van Lambaart zei nog: “Het heeft niet met je leeftijd te maken, maar met de ontwikkeling van je stem als spier.” Erwin koos voor Mathijs als zijn favoriete Joseph van de avond, medejurylid Pia Douwes was in de ban van John, net als Paul de Leeuw. Freek, John, Mathijs, Robin en Roy strijden verder om de felbegeerde hoofdrol. De finale is op zondag 26 oktober. Op Zoek Naar Joseph werd zondag door 1.438.000 kijkers (madl: 18.5%) bekeken.

Red Mijn Vakantie (SBS6, 21:32) – Rob Geus is eveneens te zien in de SBS 6-hit Red Mijn Vakantie. “Ik moet een jaar of 17 geweest zijn toen ik in Lloret de Mar een vreselijk slecht hotel trof. Ik weet nog goed hoe ik tóén al dacht: ’Hier wil ik wat aan doen”, vertelt hij in De Telegraaf. “De schimmel in de douchehoek, de lakens te goor om aan te pakken, het vreselijke eten… Kortom, het was rampzalig. En toen we er melding van maakten, werd er natuurlijk niets aan gedaan. Laat staan dat we ons geld terugkregen. En zo vergaat het zoveel mensen. We zijn met het programma ook in Lloret, waar ik die rotvakantie had, geweest. Tot mijn grote schrik ontdekte ik dat het er op bepaalde plekken nog net zo slecht is als twintig jaar geleden. Verschrikkelijk gewoon.” Samen met onderzoeksjournalist Alberto Stegeman is Rob ten strijde getrokken. “Eigenlijk is daarmee dus mijn jongensdroom uitgekomen. Alberto gaat op onderzoek uit als mensen onrechtvaardig worden behandeld en ik doe de controle op de hygiëne.” Red Mijn Vakantie werd door 1.393.000 kijkers (madl: 20.0%) bekeken.

VPRO-thema Het Nahuwelijk (VPRO, Ned2, 20:21) – Programmamaakster Djoeke Veeninga heeft een fascinatie voor het onderwerp nahuwelijk. “Mensen reageren vaak verbaasd dat ik goed contact heb met de vader van mijn kind“, vertelt ze in Mikro Gids. “De norm lijkt dat je elkaar voor eeuwig moet blijven haten. Ik heb dat altijd vreemd gevonden. Een scheiding gaat vaak over een betrekkelijk korte periode van pijn, terwijl je daarvoor veel meer mooie momenten hebt gekend. Bij mij ontstond het gevoel: als ik dit zo ervaar, zullen waarschijnlijk meer mensen hetzelfde hebben.” De thema-avond Het Nahuwelijk van de VPRO trok zondag 325.000 kijkers (madl: 4.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen