1,2 miljoen kijkers voor Het Zesde Zintuig Plaats Delict


De kijkcijfers van donderdag 9 oktober 2008 (SKO)

Het Zesde Zintuig Plaats Delict (RTL4, 21:30) – De halve finale van Het Zesde Zintuig Plaats Delict met Beau van Erven Dorens werd donderdag door 1.239.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken. De KRO bracht het programma twee jaar terug met Karin de Groot. “Het programma wordt nog steeds door hetzelfde team gemaakt. Karin deed het echt heel erg goed. Wij hebben het programma een stuk vetter gemaakt, noemt het commer- ciëler. Djóe, bám, djóen! Alles een beetje steviger aangezet.

Alles wat als nutteloze onderbreking werd gezien is eruit, zegt Beau van Erven Dorens. “Ze noemen mij tegenwoordig ook weleens Beau R. de Vries. Peter is natuurlijk een meester in zijn vak. Maar dit paranormale gedoe vindt hij helemaal niks. Hij heeft ons al meerdere malen in de hoek gezet van: ‘Jongens, dit kun je niet doen’. Ik kan alleen maar zeggen dat wij dit echt doen in de volle overtuiging dat we die mensen daarbij helpen.

NOS Filevrije Dag (NOS, Ned1, 17:00) – Presentator Joost Karhof maakte donderdag de balans op van de eerste Nationale Filevrije Dag in een live-uitzending op Nederland 1. Op het moment van uitzending, tussen vijf en zes uur, was half Nederland op weg naar huis. In de file of per spoor. “Ja, da’s waar. Maar om erachter te komen hoe serieus iedereen vandaag het fileprobleem te lijf gaat móéten we op dat moment wel meten“, zegt Karhof in De Telegraaf. Karhof is ervaringsdeskundige op het gebied van fileleed. “Vorige week was het helemaal raak. Moest ik in Hilversum zijn en had ik op de terugweg naar Den Haag in de stromende regen de keuze tussen 21 km file via Utrecht en 19 km file via Amsterdam. Aansluiten dus!” NOS Filevrije Dag werd donderdag door 218.000 kijkers (madl: 11.7%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Zenderbaas Erland Galjaard van RTL 4 liet onlangs weten niet gediend te zijn van uitlatingen in de pers over zijn privé-leven, maar zijn eigen programma RTL Boulevard zond donderdag gewoon een item uit over Erland en Wendy van Dijk. Galjaard vindt zichzelf geen publiek persoon en wil dus ook niet iedere week in de bladen staan met berichten over zijn vermeende relatie met Wendy van Dijk. Hij liet zijn advocaat zelfs brieven sturen naar de roddelpers om dit af te dwingen. “Maar RTL Boulevard, dat onder de directe verantwoording van Galjaard valt, zond gisteren gewoon een item uit over Wendy van Dijk die samen met de zenderbaas in een vliegtuig zou zijn gespot. De twee zouden ’toevallig’ in hetzelfde vliegtuig zitten na een vakantie in Malaga“, schrijft De Telegraaf. “Ook dit keer was hun samenzijn ‘puur toeval’. Erland had zijn vakantie gevierd in Malaga, meldt RTL Boulevard. Wendy zou voor een paar dagen met haar moeder en haar zoontje Sem naar dezelfde plaats zijn gegaan. Erland moest door omstandigheden eerder een vlucht naar Nederland nemen, waardoor ze samen in hetzelfde vliegtuig zaten, was de reactie tegenover RTL Boulevard.” RTL Boulevard scoorde donderdag 755.000 kijkers (madl: 18.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen