105.000 kijkers voor Return to Sender


De kijkcijfers van woensdag 8 oktober 2008 (SKO)

Return to Sender (NET5, 22:36) – Katja Schuurman was woensdag voor het eerst te zien als presentatrice op NET 5. Samen met Art Rooijakkers presenteert Katja een nieuw seizoen van het oude LLiNK-programma Return to Sender. Woensdag ging de serie van start met 105.000 kijkers (madl: 2.5%). Katja Schuurman vertelt: “Het is ontroerend en confronterend, maar ook geestig. Als Art en ik erin slagen om deze reeks een beetje leuk te maken wil NET 5 vast wel met ons door gaan.”

Medepresentator Art Rooijakkers in De Telegraaf: “Ik was natuurlijk de gevierde jongen toen mijn vrienden hoorden dat ik met Katja op reis mocht. Maar toen ze vernamen dat we apart zouden reizen, Katja naar het ene land en ik naar het andere, was ik meteen het lulletje van de club.”

De Wereld Draait Door (VARA, Ned3, 19:29) – Journalist Willem Middelkoop is vaste gast in De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman om te praten over de huidige financiële crisis. Middeloop werd woensdag afgebrand door tafelheer Hugo Borst. “Willem had een echt ambacht. Nu lult hij maar wat over geld. Het was een journalistiek dier. Nu is het een weekdier. Hij zeurt en hij lult, en ik word er gek van“, zei Hugo. Als Matthijs van Nieuwkerk praat over Icesave, de bank waar 120 duizend Nederlandse spaarders hun geld zagen opdoemen. “Dat zijn allemaal mensen met geld. Die hebben nog genoeg“, riep Hugo. Matthijs: “Wat doe jij laconiek? Natuurlijk zijn dat niet allemaal mensen met geld.” Hugo: “Doe gewoon. Er is sprake van hysterie. En jij doet eraan mee. En jij bent de allerergste.” Matthijs: “Hugo, doe even normaal. Jij weet er in essentie niets van af. Je kakelt als een kip zonder kop.” De Wereld Draait Door werd door 903.000 kijkers (madl: 16.3%) bekeken.

Editie NL (RTL4, 18:14) – Editie NL probeerde woensdag een uitzending te maken zonder auto’s. In het kader van de filevrije dag op donderdag 9 oktober lieten de verslaggevers van het RTL 4-actualiteitenprogramma hun auto een dagje staan. “Zij vervoeren zich woensdag per trein, boot, helikopter en motor. Hun reportages gaan allemaal over mogelijke oplossingen van de fileproblematiek“, aldus een zegsvrouw. “Ook Margreet Beetsma zal de file mijden. De in Groningen woonachtige presentatrice zal haar deel van het programma vanuit haar eigen huis presenteren.” Editie NL scoorde woensdag 825.000 kijkers (madl: 21.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen