989.000 kijkers voor Herrie Aan De Horizon


De kijkcijfers van dinsdag 2 september 2008 (SKO)

Herrie Aan De Horizon (RTL4, 21:30) – Het nieuwe kookprogramma ‘Herrie Aan De Horizon’ met topkok Herman den Blijker ging dinsdagavond van start met 989.000 kijkers (madl: 15.8%). Het programma, waarin Herman op zoek is naar de beste hobbykok van Nederland, werd voorafgegaan door ‘Uitstel van Executie’. Uitstel van Executie met presentator Martijn Krabbé ging vorige week van start met 1,1 miljoen kijkers. De uitzending van dinsdag trok 980.000 kijkers (madl: 16.2%).

Herman den Blijker is inmiddels zeker van zijn kookkwaliteiten, maar wel is het nog even wennen als kersverse papa. “Ik voel me nog niet echt helemaal goed vader“, stelt de topkok. “Je moet vooral je vrouw heel veel laten doen, want die is instinctmatig heel goed.” Het kindje heet Mats, bedacht door programmadirecteur Erland Galjaard van RTL 4. “Je gaat wat eerder naar huis, wat later weg en het eerste dat je vraagt is: hoe doet mijn zoon het? Huilt hij? Heeft hij gegeten? Heeft hij gepoept?

Can’t Buy Me Love (RTL5, 19:32) – Can’t Buy Me Love is nog steeds niet zo’n groot succes als zijn voorganger De Gouden Kooi. Waar deze laatste meestal meer dan een half miljoen kijkers scoorde, werd Can’t Buy Me Love dinsdag door 252.000 kijkers (madl: 5.0%) bekeken. “Ik wil best seks hebben, als ik de volgende dag mag gaan winkelen op zijn kosten“, zei deelneemster Kelly in de vele promo’s. Nu: “Ik zei dat tijdens de selectierondes, en wilde gewoon een plek in het programma. Maar zo ben ik echt niet. Ik woon in Nijmegen en daar kent iedereen elkaar, dus dat was pijnlijk. Eigenlijk ben ik terughoudend, niet iemand die over één nacht ijs gaat. Maar als ik geen relatie krijg tijdens dit programma, ga ik wel over op tactiek.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Sander, de nieuwe liefde van Gordon, heeft een nieuwe baan. Het fotomodel, dat maandag introk bij de presentator, is de assistent van Martijn Krabbé in het nieuwe spelprogramma Wat Schat Je van de Postcode Loterij. Dat meldde RTL Boulevard dinsdag voor het oog van 751.000 kijkers (madl: 18.5%). Maandag waren de opnamen van de show, waarin onder anderen Gordon te gast was. “Nou, daar zou ik weleens mee naar achteren willen“, grapte de 40-jarige presentator, toen Sander hem op het podium vergezelde. Gordon en de Haagse Sander leerden elkaar deze zomer kennen. “We hebben zo’n klik met elkaar“, jubelde hij destijds. “We zijn alle twee schoffies, van die boefjes. Dat past gewoon bij elkaar.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen