907.000 kijkers voor Moment van de Waarheid


De kijkcijfers van zaterdag 6 september 2008 (SKO)

Moment van de Waarheid (RTL4, 21:33) – Robert ten Brink kluisterde eerder al op de zaterdagavond meer dan een miljoen kijkers aan de buis met ‘Lotto Weekend Miljonairs’. Zijn nieuwe show ‘Het Moment Van De Waarheid’ ging zaterdag van start met 907.000 kijkers (madl: 16.5%) en staat daarmee in de kijkcijfer top-5. Robert ten Brink hoopte eerder deze week al op succes: “Het is op de oude Weekend Miljonairs-tijd. Ik hoop natuurlijk dat iedereen even gaat kijken of het wat is.

Het programma komt uit Amerika, vertelt Robert ten Brink op Radio 538. “Het is een raar programma. Het is eigenlijk een quiz, maar die quiz gaat over iemands eigen leven. Je moet vragen over jezelf beantwoorden met de waarheid. Het is natuurlijk een heel proces om die kandidaten te krijgen. Het is voor de verandering geen spelshow waarbij mensen in een lange rij zomaar op de stoel belanden, zoals tien jaar bij Weekend Miljonairs gebeurde. Hier worden de mensen uitgezocht. Zij melden zich aan, er zijn gesprekken met de mensen, er zijn gesprekken met de psycholoog en wij praten met hun vrienden en familieleden.” Voorafgaand werd Million Dollar Wedding door 549.000 kijkers (madl: 10.9%) bekeken.

Eurovisie Dansfestival (TROS, Ned1, 21:00) – Thomas Berge is roemloos ten onder gegaan op het Eurovisie Dansfestival in de Schotse stad Glasgow. Met slechts één punt eindigde de zanger samen met zijn danspartner Roemjana de Haan op de laatste plaats. Polen won het dansfestival. “Ik ben niet teleurgesteld, het was al geweldig om mee te doen en op te treden voor zoveel mensen. Maar ik ben zanger, geen danser“, aldus Thomas na afloop. “Ach, één punt is beter dan geen. Maar ik doe nooit meer mee aan spelletjes op tv met een jury!” Wat de oorzaak is van de laatste plaats, weet het koppel niet. “Ik ben teleurgesteld in het resultaat, niet in de performance“, liet Roemjana weten. “We hebben maar een hele korte voorbereiding gehad, slechts vijf weken, maar ik heb geen idee of dat de oorzaak is.” De danseres liet weten nog steeds heel trots te zijn op haar protegé. “Hij heeft in korte tijd zoveel geleerd. Echt heel knap.” Het Eurovisie Dansfestival trok zaterdagavond 662.000 kijkers (madl: 12.6%).

Nederland – Australië (SBS6, 20:40) – Het Nederlands elftal heeft ook de tweede wedstrijd onder Bert van Marwijk niet kunnen winnen. In Eindhoven verloor Oranje de oefenwedstrijd tegen Australië met 2-1. Oranje kwam vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong door een treffer van Klaas-Jan Huntelaar, maar moest kort voor rust met tien man verder door de rode kaart voor doelman Maarten Stekelenburg. Van Marwijk was in Moskou nog tevreden was over het spel van zijn ploeg. “Maar van deze nederlaag baal ik echt“, zei hij in Eindhoven. “We komen snel op voorsprong, maar tussen de tiende en de veertigste minuut spelen we heel matig. We missen scherpte en maken daardoor te veel kleine overtredingen. We maakten ook fouten.” Nederland – Australië werd door 1.383.000 kijkers (madl: 26.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen