884.000 kijkers voor De Rijdende Rechter


De kijkcijfers van dinsdag 9 september 2008 (SKO)

De Rijdende Rechter (NCRV, Ned1, 22:35) – Na vele jaren kindertelevisie is presentatrice Jetske van den Elsen nu te zien als presentatrice van De Rijdende Rechter. Haar vlotte kleding en neusbel hoeven niet in de kast. “Welnee, dat hoeft niet van de NCRV“, vertelt Jetske in De Pers. “Ik bepaal gewoon zelf hoe ik eruitzie. Voor De Rijdende Rechter doe ik een jurk aan. Dat helpt, want ik val dan meteen in mijn rol en voel me vrouwelijker. En die neusbel heb ik nog steeds in, hoor.

Jetske van den Elsen heeft een geheel andere stijl dan haar voorganger Mieke van der Weij. “Ja, maar daar ben ik niet heel bewust mee bezig, zo van: het moet empathisch en helemaal anders dan Mieke. Ik ben gewoon een totaal ander persoon. Mieke kon wel eens vilein zijn. Dat kan in een interview handig zijn, dan zeg je bijvoorbeeld cynisch tegen gasten met een conflict: ‘waar maken jullie je druk om?’ En dat kan vervolgens een scherp antwoord opleveren. Ik ben soms ook cynisch, denk ook weleens: waar gaat het nu eigenlijk allemaal over? Maar dat hardop zeggen kan niet, dan heb je geen programma meer.” De Rijdende Rechter werd dinsdag door 884.000 kijkers (madl: 19.7%).

Nova (VARA, Ned2, 22:19) – Haar voormalig adviseur Ed Sinke noemt Rita Verdonkgewetenloos“. Hij blikte dinsdag in het tv-programma Nova, dat door 615.000 kijkers (madl: 12.6%) bekeken werd, terug op de breuk afgelopen zomer met de politica en haar beweging Trots op Nederland. Sinke leverde harde kritiek op Verdonk vanwege haar beschuldigingen aan zijn adres van gesjoemel. Volgens Sinke kwam Verdonk met die beschuldigingen naar buiten toen hij op vakantie was in Italië. “Ze heeft me nooit gezegd: laten we erover praten. Dat noem ik gewetenloos.” Volgens hem is Rita geen politicus. Verdonk is naar zijn zeggen door een toeval in de politiek beland en had succes. Dat soort mensen houden van ‘stardom’ maar Verdonk doet niet wat zij als politicus moet doen, stelde Sinke. Hij zei dat zij met haar woordvoerder Kay van der Linde “erg goed in staat is om Nederland voor de gek te houden” door te zeggen dat zij de files oplost en recht door zee is. “Dat is niet zo. Dat doet ze heel knap. Zolang mensen dat geloven, staat ze hoog in de peilingen.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – ‘Bikkel’, de documentaire over Bart de Graaff, lijkt door een inschattingsfout van BNN een totale flop te worden. Afgelopen week ging ‘Bikkel’ in première. Uit onderzoek van RTL Boulevard blijkt, dat tot nu toe slechts 1.000 mensen de bioscoop hebben bezocht, om de film te aanschouwen. De reden van dit ontzettend lage aantal bezoekers, kan gezocht worden in een ongelukkige actie van BNN. Deze omroep stuurde namelijk al haar leden de DVD van de film toe. Ook werd de DVD meegestuurd met de Veronica Gids. Patrick Lodiers, directeur van BNN, vindt het logisch dat de omroep de mensen, die het jarige BNN al die jaren hebben gesteund, op deze manier bedankt. Bioscoopuitbaters hebben weinig begrip voor de gang van zaken. Die hadden de film niet ingepland in hun zaal, als zij dit vooraf zouden hebben geweten. RTL Boulevard trok dinsdag 708.000 kijkers (madl: 19.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen