821.000 kijkers voor Pauw & Witteman


De kijkcijfers van maandag 8 september 2008 (SKO)

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:08) – De eerste aflevering van de nieuwe serie Pauw & Witteman werd maandag door 821.000 kijkers (madl: 24.4%) bekeken. Paul Witteman hoefde niet lang na te denken om voor de seizoensopener naar Uruzgan te gaan. “Je zegt ja op een moment dat je denkt dat het nog ver weg is, waarna er – du moment je denkt: waarom doe ik dit – al een dergelijke machinerie op gang is gekomen, die een eventuele terugtocht, als je dat wil, onmogelijk maakt.

Uruzgan is alles behalve een veilige omgeving. “Inmiddels gebeurt er elke dag wel iets waardoor althans deze helft van het presentatioduo denkt: hé daar zit ik straks. Dan laat ik doemscenario’s de revue passeren en daar word ik dus niet vrolijker van. In privé-kring, en dus niet met Jeroen, voer ik discussie over de vraag wat voor offers je over moet hebben voor een journalistiek product in het algemeen en dit in het bijzonder“, zegt Witteman in VARA Gids.

Hoe Word Ik Mama In Amsterdam-Zuid (RTL5, 21:27) – Toen Bridget Maasland zwanger bleek, wist ze meteen dat ze iets met de zwangerschap wilde doen. Het resultaat is Hoe Word Ik Mama In Amsterdam-Zuid, dat maandag door 498.000 kijkers (madl: 7.9%) werd bekeken. “Het schoot meteen door mijn hoofd dat ik iets met die zwangerschap wilde doen“, vertelt Bridget in Mikro Gids. “Dat heb ik natuurlijk wel even met het thuisfront overlegd, want ja, hij speelt hier natuurlijk ook een rol in, maar hij vond het meteen een leuk idee. We moesten daarna heel snel in gesprek met RTL gaan, want als het te lang zou duren, zou ik al veel te zwanger zijn.

OS Paralympics (NOS, Ned2, 19:23) – Rik van de Westelaken presenteert samen met LLinks Froukje Jansen een dagelijks programma over de Paralympische Spelen op Nederland 2. De eerste uitzending werd maandag door 427.000 kijkers (madl: 9.4%) bekeken. In 2007 werd Van de Westelaken genomineerd voor best geklede man. “Net als iedereen heb ik dagen dat ik liever niet met mijn kop op de buis ben, maar dan moet ik toch“, vertelt hij in Veronica Magazine. “Dan vinden mensen het doodnormaal om commentaar te leveren: ‘Hé Rik, ’t was zeker laat gister!’ En bedankt. Het afgelopen jaar maakte ik mijn debuut in de roddelbladen; daar besteed ik geen aandacht aan. Privé-dingen wil ik niet bespreken en vanuit het Journaal mag ik me over bepaalde zaken niet uitlaten. Maar vooruit: ik ben verliefd. Het is nog pril, dus meer zeg ik niet: ik ben happy en daar geniet ik van.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen