372.000 kijkers voor So You Think You Can Dance


De kijkcijfers van donderdag 11 september 2008 (SKO)

So You Think You Can Dance (RTL5, 20:32) – Het nieuwe programma So You Think You Can Dance met presentatrice Elize maakte vorige week donderdag een goede start met bijna 600.000 kijkers. Deze week dook de show weer ver onder de tien procent marktaandeel en keken 372.000 kijkers (madl: 6.6%) naar het RTL 5-programma. Zelf is Elize bekend als zangeres. “Ik vind het juist leuk dat dit programma niets met zang te maken heeft, want daar weet ik alles al wel een heel hoop van.

Elize presenteerde hiervoor alleen nog kinderprogramma’s. “Hiervoor heb ik de Kids Top 20 gepresenteerd“, vertelt ze in Mikro Gids. “Daar ben ik mee gestopt omdat ik me op mijn zangcarrière wilde focussen, maar toen belde RTL 5 me met het aanbod So You Think You Can Dance te presenteren. Ik hoefde niet eens een screentest te doen. Dat is zo’n grote eer.”

Million Dollar Wedding (RTL4, 22:29) – Saskia en Jeroen zijn één van de koppels in het programma Million Dollar Wedding met presentatrice Wendy van Dijk. “Ons Million Dollar Wedding-avontuur begon met een tv-spotje van Wendy van Dijk. Omdat we al trouwplannen hadden, hebben we ons opgegeven. Een aantal weken later kregen we een uitnodiging voor de eerste auditieronde in Slot Zeist. Inmiddels kennen wij elkaar al drie jaar en wonen wij een jaar samen“, vertelt Saskia. Ze hoopt uiteindelijk de bruiloft te winnen. “Ik hoop het. Wij hebben al twee audities gedaan. Wij horen bij de laatste honderd. Wij hopen op een gunstig oordeel van de jury en op veel stemmen op de website.” De herhaling van Million Dollar Wedding werd donderdag door 256.000 kijkers (madl: 7.4%) bekeken.

Man Bijt Hond (NCRV, Ned2, 18:54) – Man Bijt Hond is sinds deze week weer terug op televisie. Alleen op maandag kwam het programma boven de 300.000 kijkers uit. Donderdag trok Man Bijt Hond 283.000 kijkers (madl: 8.7%). “Na tien seizoenen kun je stellen dat de formule van het programma gewoon klopt. De truc is echter om elk seizoen weer frisse, nieuwe rubrieken te verzinnen en toe te voegen“, vertelt eindredacteur Ans Jepkes in De Pers. “In het begin leunden we nog zwaar op de Belgische variant qua onderdelen. Sommige dingen namen we letterlijk over. Dat is nu wel anders. Nederlanders zijn veel directer en opener, en die volksaard bepaalt natuurlijk ook de onderwerpen die worden behandeld.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen