2 miljoen kijkers voor Macedonië – Nederland


De kijkcijfers van woensdag 10 september 2008 (SKO)

Macedonië – Nederland (RTL4, 20:23) – Bert van Marwijk heeft zijn eerste zege als bondscoach te pakken. In de eerste WK-kwalificatiewedstrijd onder zijn leiding won het Nederlands elftal met 2-1 van Macedonië. Van Marwijk kan daardoor rustig toewerken naar de duels met IJsland en Noorwegen half oktober. “Het is moeilijk voetballen hier. Niet voor niets is Schotland in Skopje onderuit gegaan. Ik kan me daar na deze wedstrijd iets bij voorstellen“, vertelt Van Marwijk in De Telegraaf.

Rafael van der Vaart sprak na afloop van de overwinning van een moeizame wedstrijd. Maar: “Ik denk niet dat veel ploegen hier van Macedonië gaan winnen, heb ik het gevoel.” Na de 0-2 stand kwam Macedonië via een strafschop terug in de wedstrijd en toen was het volgens Van der Vaart inderdaad nog ‘even billenknijpen’. “We hadden het beter uit moeten spelen. En dan vooral in de eindfase. We kregen twee tot drie goede countermogelijkheden. Daarvan moet er eentje een doelpunt zijn en dan is het afgelopen.” Marcedonië – Nederland werd woensdag door 2.042.000 kijkers (madl: 33.2%) bekeken.

Hello Goodbye (NCRV, Ned1, 20:33) – Presentator Joris Linssen is bekend van feel good-programma’s als Hello Goodbye. Binnenkort brengt Linssen het legendarische programma Showroom terug op de buis bij de NCRV. “We gaan proberen een soort onthaasting te brengen. Dat is echt revolutionair eigenlijk. Het is in deze tijd heel raar om zo rustig en mooi dingen te laten zien.” Linssen volgt voor de serie, die vanaf december te zien is, excentrieke mensen. “Het is een programma waarin we mensen heel serieus nemen, dus de items duren lang, die duren twaalf minuten.” Linssen is blij met de nieuwe show: “Het is een programma waar ik als 11-jarig jongetje al fan van was. Het is natuurlijk een icoon uit de tv-geschiedenis.” Hello Goodbye werd woensdag door 932.000 kijkers (madl: 15.4%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Rik Engelkes denkt dat Beau van Erven Dorens een andere aanbieding heeft gekregen. Volgens de theaterproducent is dat de reden waarom Beau gisteren weg gegaan is bij het toneelstuk ‘Romeo voor Julia’. Dat vertelde Rik Engelkes woensdag in RTL Boulevard. “Ik denk dat er een ander reden achter zit, dat kan bijna niet anders. Het enige wat ik kan bedenken is dat Beau andere verplichtingen heeft.” Volgens Beau is daar totaal geen sprake van. Hij zegt juist alles opzij te hebben gezet om te kunnen spelen in het toneelstuk. “Natuurlijk heb ik alles afgezegd! Ik heb alles gelaten om me hier op voor te bereiden en ik was er helemaal klaar voor.” Beau is zwaar teleurgesteld in Rik en zijn productieteam. Hij was tot gisteren in de veronderstelling dat hij regelmatig de hoofdrol zou vertolken in het stuk. “Als je erachter komt dat je daar niet voor in aanmerking komt, dat kan ik gewoon niet aan me zelf verkopen. En eigenlijk ook niet aan mensen die denken “Beau speelt daar een belangrijke rol in.”” RTL Boulevard trok woensdag 808.000 kijkers (madl: 21.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen