1,3 miljoen kijkers voor The Da Vinci Code


De kijkcijfers van vrijdag 5 september 2008 (SKO)

The Da Vinci Code (RTL4, 20:34) – De tv-première van de film ‘The Da Vinci Code’ werd vrijdagavond goed bekeken op RTL 4. Maar liefst 1.323.000 kijkers (madl: 23.3%) keken naar de thriller met onder meer Tom Hanks. Daarmee was The Da Vinci Code na nieuws en actuali- teit de best bekeken uitzending van vrijdagavond. Hanks: “We waren aan het werk met een enorm populair gegeven, dat iedereen kent. Het is dan zaak om mensen te verrassen, ook al kennen ze het verhaal al wel.

Tom Hanks over de grootste uitdaging aan het verfilmen van een boek als The Da Vince Code in Veronica Magazine: “Het lastigste was om alle informatie die in de hoofden van de personages zit er op een realistische manier uit te krijgen. Daar hebben we honderduit over gepraat met iedereen. Dan zei ik: ‘Ja, maar dat weet ik al. Waarom zou ik het zeggen als ik het al weet?’ Bij elke scène moesten we enorme brokken dialoog versnijden. Wat weten we? En wat moeten we uitspreken, als we dat al moeten? Gelukkig konden we alles op grote schaal aanpakken. Belangrijke gesprekken voeren in een Smart op volle snelheid door hartje Parijs, in plaats van in een nepkantoortje, bijvoorbeeld.

Frans & Marianne (TROS, Ned1, 21:33) – De realityshow met Frans Bauer en Marianne Weber was vrijdagavond voor het eerst te zien op Nederland 1. “In het begin van mijn carrière, toen ik 22 jaar was, was ze meer een soort moeder voor mij“, vertelt Frans over Marianne in Novum. “Maar nu is ze echt mijn allergrootste vriendin.” De eerste aflevering werd om 21.30 uur door 940.000 kijkers (madl: 14.5%) bekeken. “We hebben het gewoon hartstikke leuk samen. Ze is een heel vrolijke en gezellige vrouw met ontzettend goede humor. Ze heeft wel een ochtendhumeur, maar dat mag ik eigenlijk niet vertellen.” Frans is blij dat hij deze soap samen met Marianne kan doen, ook al heeft ze last van ochtendhumeur. “Als je mij te slapen hebt, kan ik me dat ook best wel voorstellen.” Doordat Frans en Marianne samen de hit ‘De regenboog’ hadden, kent hij de 52-jarige zangeres door en door. “Maar of ik alles van haar weet? Ik denk dat je nooit echt alles weet van iemand. Maar ik weet wel heel veel.

Popstars (SBS6, 20:29) – Gordon heeft in zijn column in weekblad Privé uitgehaald naar Henkjan Smits. Gordon spreekt in het stukje van ‘betweterige managers van het kaliber Henkjan Smits, die alles beter weten en zelf niets kunnen’. Henkjan Smits is nu jurylid in Popstars. “Ik heb me aan de schaamteloze kopie van Idols zitten ergeren“, zegt Gordon, die niet onder de indruk is van de beoordelingen van de kandidaten door het ‘non-talent’ Smits. De kritiek op Smits komt niet uit de lucht vallen. “Overal kon ik teruglezen dat hij vooral niet als Gordon uit de hoek wil komen met zijn onelinertjes en Seth Gaaikema-woordgrappen“, verklaart Gordon. Popstars trok vrijdag 1.240.000 kijkers (madl: 19.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen