489.000 kijkers voor EénVandaag


De kijkcijfers van vrijdag 25 juli 2008 (SKO)

EénVandaag (TROS AVRO, Ned1, 18:18) – EénVandaag startte op maandag 14 juli met de zomerserie ‘Gesprekken aan de Keukentafel’. Aan de hand van televisie- fragmenten blikt tv-presentator Wouter Kurpershoek met een prominent persoon aan tafel terug op het nieuws waarin deze de hoofdrol heeft gespeeld. De gesprekken met Geert Wilders, Charles den Tex en Hans Klok werden al uitgezonden. Het gesprek met Rita Verdonk scoorde maandag 489.000 kijkers (madl: 21.3%).

Presentator Wouter Kurpershoek blikte met Rita Verdonk terug op de start van haar eigen partij ‘Trots op Nederland’, maar ook op de strijd om het Witte Huis en Rita’s voorkeur voor Hillary Clinton. Journalist Bart-Jan Spruyt van de NOS denkt juist dat Barack Obama de Amerikaanse Verdonk is: “Obama is het type politicus dat in Nederland door iemand als Rita Verdonk wordt vertegenwoordigd: hun retoriek maakt diepe indruk en wekt bij veel kiezers vertrouwen, maar in feite zeggen ze niets en daarom is de vraag hoe terecht die diepe indruk en dat vertrouwen is.

Shownieuws (SBS6, 19:17) – Presentator van Shownieuws Geert Hoes heeft er genoeg van dat zijn liefdesleven voortdurend voer is voor de roddelpers. “Op een gegeven moment is het gewoon niet meer geloofwaardig. Ik hou het maar op het feit dat een aantal bladen hier in Nederland in de komkommertijd zit“, vertelt hij aan Novum Nieuws. Vooral een vermeende affaire met couturier Percy Irausquin hield onlangs de gemoederen bezig. Hoes kent hem uit de tijd dat hij samen was met ex-vriendin Manuela. “We zijn al heel lang goede vrienden. Manuela droeg altijd kleding van Percy. Zodoende zijn we ooit, een hele tijd geleden, bevriend geraakt.” Hoes, die uit de kast werd geholpen door Gerard Joling, heeft besloten zich niets aan te trekken van de aanhoudende geruchtenstroom. Donderdagmiddag zat hij dan ook pontificaal op de eerste rij bij de show van Percy. “Een vriend moet je ondersteunen“, zei hij glimlachend. Shownieuws vroeg trok vrijdag 311.000 kijkers (madl: 11.9%).

Tour de France (NOS, Ned1, 14:30) – De Tour de France scoort ondanks het warme zomerweer nog steeds hoge kijkcijfers in de middag op Nederland 1. Zo keken vrijdag 634.000 kijkers (madl: 54.0%) naar het wielerevenement. Het ANP concludeerde vrijdag dat de Ronde van Frankrijk minder publiek trekt met het mooie weer. “Het mooie zomerweer van donderdag vertaalde zich meteen in een lager kijkcijfer voor de rechtstreekse tv-uitzending van de Tour de France. De wielerronde door Frankrijk moest het doen met 644.000 kijkers“, schreef de persdienst. “Een dag eerder zaten er nog 903.000 mensen voor de buis om te kijken naar de etappe richting L’Alpe d’Huez. De rit van afgelopen zondag, met aankomst in Prato Nevoso, oogstte 1,3 miljoen kijkers, maar in weekeinden zijn de meeste mensen vrij en het weer in Nederland was toen ook niet om naar huis te schrijven.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen