300.000 kijkers voor Mijn Man Kan Niet Dansen


De kijkcijfers van maandag 14 juli 2008 (SKO)

Mijn Man Kan Niet Dansen (RTL4, 21:26) – Het programma Help Mijn Man Kan Niet Dansen met presentator Humberto Tan werd in mei al na twee afleveringen van de buis gehaald. Ruim 400.000 kijkers waren inderdaad niet genoeg, vond ook Humberto Tan later. Deze zomer scoort het programma nog slechter: maandag keken 300.000 kijkers (madl: 5.8%) naar de amusementsshow. RTL 4 is voor de derde dag op rij de derde zender van Nederland. Nederland 1 en SBS 6 gaan het station voor.

Programmadirecteur Erland Galjaard had verwacht dat Help Mijn Man Kan Niet Dansen deze zomer beter zou scoren dan in de maand mei. “Ik ben ervan overtuigd dat de kijkers niet alleen terugkomen, maar dat het er zelfs meer zullen zijn“, gaf Erland Galjaard destijds aan. Dat is niet gebeurd. Dat het programma Singing Bee met Gordon is mislukt, vond Erland Geljaard net iets erger. “Van Singing Bee had ik echt meer verwacht.” Het lijkt erop dat zowel Mijn Man Kan Niet Dansen als Singing Bee niet terugkeren met nieuwe afleveringen.

Het Gevoel van de Vierdaagse (KRO, Ned1, 19:28) – Maandag gingen opnieuw de twee programma’s over De Nijmeegse Vierdaagse van start op televisie. De KRO staat uitgebreid stil bij het evenement in de vooravond met Het Gevoel van de Vierdaagse, terwijl SBS 6 uitpakte op de late avond. Niet alleen op televisie, maar ook op internet probeert met een graantje mee te pikken van de populaire Vierdaagse. “Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse pakt nieuwssite NU.nl flink uit met berichten over de ‘Walk of the world’. Naast het actuele Vierdaagse-nieuws in de speciale bijlage is er extra aandacht voor ingezonden foto’s van wandelaars en toeschouwers“, aldus een woordvoerder van Ilse Media. “De Vierdaagse is voor NU.nl een unieke kans om de verschillende extensies tegelijkertijd in te zetten. Bezoekers van NU.nl en NUsport.nl worden geattendeerd op de speciale bijlage die vanaf maandag online staat. Bezoekers die foto’s insturen via NUfoto.nl kunnen die terugzien op NUkaart.nl, waar de verschillende dagparcours geografisch zijn weergegeven. Ook laat NUkaart.nl de actuele buienradarbeelden en weersverwachting zien.” Het Gevoel van de Vierdaagse trok maandag 741.000 kijkers (madl: 20.0%); De Nijmeegse Vierdaagse op SBS 6 scoorde 582.000 kijkers (madl: 18.9%).

Spoorloos (KRO, Ned1, 20:37) – Van het programma Spoorloos zijn deze zomer speciale afleveringen te zien op televisie. Hoe vergaat het de gasten uit Spoorloos nadat hun zoekactie is voltooid? Houden ze contact met hun teruggevonden familie, of was de ontmoeting eenmalig? Deze veelgestelde vragen worden beantwoord in de extra uitzendingen van het goed bekeken tv-programma. Spoorloos was maandag met 1.541.000 kijkers (madl: 31.4%) na het Journaal de best bekeken uitzending. Alleen volgende week is Spoorloos nog te zien op het eerste televisienet. Daarna begint een nieuw seizoen van het goed bekeken Memories met Anita Witzier.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen