1,1 miljoen kijkers voor De Gouden Kooi 1/2 finale


De kijkcijfers van donderdag 15 mei 2008 (SKO)

De Gouden Kooi 1/2 Finale (RTL5, 21:33) – De halve finale van De Gouden Kooi werd donderdag door liefst 1.057.000 kijkers (madl: 17.2%) bekeken op RTL 5. Daarmee was De Gouden Kooi het best bekeken amusementsprogramma op de donderdagavond. Bovendien scoorde RTL 5 met 11,2 procent marktaandeel bovengemiddeld. Claire heeft tijdens de halve finale gekozen voor een vrijwillig vertrek, in ruil voor een koffer met 25.000 euro. “In mijn gevoel gaat de eindstrijd tussen Huub en Brian.

Deze week mogen de televisiekijkers stemmen welke bewoner van De Gouden Kooi de hoofdprijs moet winnen. “Er zullen nu ook mensen stemmen die nog nooit naar de Kooi hebben gekeken. Naar hun visie ben ik wel benieuwd. In mijn gevoel gaat de eindstrijd tussen Huub en Brian. Dat zou tenminste eerlijk zijn. Zij wonen het langst in de villa. En ze zijn oprecht“, vertelt Claire in De Telegraaf. Claire lacht op de vraag wat zij eraan overhoudt als echtgenoot Huub wint: “Financieel houden we alles gescheiden. We zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Alhoewel Huub wel heeft aangekondigd dat hij in mijn schoonheidszaak wil investeren. Zo is hij. Een jongen met een groot hart. Als hij niet wint, dan zal hij ontroostbaar zijn en moet ik er voor hem zijn. Ik ben al op zoek naar een flat voor ons tweeën.

Twinzz De Finale (TROS, Ned1, 20:34) – De tweelingenband Twinzz is compleet. Na een wekenlange zoektocht onder leiding van Yolanthe Cabau van Kasbergen naar de ideale bezetting, bestaat de band uiteindelijk uit Nina & Laura, Rick & Bob en Daniëlle & Maybritt. De eerste single van de formatie heet De Eerste Dag (Van De Rest Van Je Leven) en is geschreven door Ferdi Bolland. Bolland: “Twee jaar geleden kreeg ik het idee. Het is niet makkelijk om zoiets hier op te zetten. De formats van talentenjachten als Idols en Holland’s got talent hebben in het buitenland al bewezen dat deze werken. Twinzz is een Nederlands product en kent dat voortraject niet.” De finale van Twinzz scoorde 746.000 kijkers (madl: 13.2%). “Er zijn veel positieve reacties, ook vanuit het buitenland. Producent Tuvalu en ik hopen de komende maanden een aantal contracten af te ronden. Zelfs India heeft belangstelling.”

71 Graden Noord (RTL5, 20:30) – 71 Graden Noord zit erop, maar het slot zorgt nog voor opschudding. Stijn Peeters, broer van Eén-presentator Bart Peeters is niet te spreken over de manier waarop de makers zijn uitspraken gemonteerd hebben. Zelfs zijn eigen kinderen schrokken van het beeld dat van hem neergezet werd. Stijn Peeters gunt zanger Xander de Buisonjé de overwinning, maar hij is boos om het knip-en plakwerk in de voorlaatste aflevering van het 2BE en RTL 5-programma. Daar werd hij volgens zichzelf afgeschilderd als een koele rekenaar die met opzet een proef verloor om zo topfavoriet Stefan Everts naar huis te spelen. De makers knipten en hermonteerden zijn uitspraak echter waardoor het leek op een meedogenloze afrekening. “Mijn goeie herinneringen aan de opnames zijn hiermee weggeveegd“, aldus Peeters. De finale van 71 Graden Noord werd door 591.000 kijkers (madl: 10.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen