154.000 kijkers voor Lange Frans stelt Kamervragen


De kijkcijfers van maandag 21 april 2008 (SKO)

Foto: SBS/ElvinLange Frans stelt Kamervragen (Vero, 22:30) – De nieuwe liveshow Lange Frans stelt Kamervragen met rapper Lange Frans is maandagavond laat met 154.000 kijkers (madl: 3.3%) van start gegaan op Veronica. Het televisiestation heeft de liveshow uitgebreid gepromoot. Lange Frans vertelt in De Telegraaf: “Die spotjes waren inderdaad erg vaak te zien, dat heb ik wel meer gehoord. Ach, we wilden gewoon een beetje lawaai maken voor deze serie en zo te horen zijn we daarin geslaagd.”

Sinds 1 mei 2006 kunnen burgers een onderwerp in de Tweede Kamer aan de orde stellen. Dit zogeheten burgerinitiatief moet zijn voorzien van 40.000 handtekeningen. Per 1 mei dreigt dit burgerinitiatief echter te verdwijnen. “Wij willen dat het blijft bestaan. Misschien moet er wel een burgerinitiatief komen om het burgerinitiatief te behouden.” Op tv kennen we Frans vooral van de pokerprogramma’s. “Dit is totaal iets anders, maar wel interessant. Behalve dat we echt een aantal zaken op de kaart willen zetten, hoop ik dat het een leuk kijkprogramma wordt.” Lange Frans is zes afleveringen lang te zien in zijn realityprogramma.

Dames In De Dop (RTL5, 21:34) – Direct na Holland’s Next Top Model met Daphne Deckers (488.000 kijkers) ging maandagavond het tweede seizoen van het realityprogramma Dames in de Dop met 494.000 kijkers (madl: 7.8%) van start op RTL 5. Negen dellen worden in zes maanden omgedoopt tot echte dames. De 18-jarige Sandy is één van de deelnemers aan het programma. “Eerlijk gezegd loop ik nog steeds het liefst in een joggingbroek met uggs. En ik vind het ook zonde om altijd iets aan te hebben dat tot aan mijn nek dicht is. Ik heb grote borsten gekregen en die mag iedereen best zien“, zegt ze tegen Planet.nl. Ze heeft een duidelijke mening over kakkers. “Ze zijn vaak zo overdreven. Ik ga ook niet meer naar van die bedrijfsborrels. Daar lopen alleen maar gestudeerden, die zoveel duizend per jaar verdienen. Hun gedrag zit niet in mijn levenspatroon.

De Bruiloft Van… (RTL8, 20:02) – Het programma De Bruiloft Van… is terug op de buis. RTL 8 gaat de realityserie van televisiezender Tien, dat het programma sinds 28 november 2006 uitzond, voortaan iedere dag herhalen. In De Bruiloft Van… worden verschillende Nederlandse stellen gevolgd op hun trouwdag, tijdens de trouwdag maken de stellen kans op 5000 euro als ze elkaar exact 30 seconden kussen. Op 28 juni 2007 werd zelfs een speciale uitzending uitgekozen in verband met de huwelijk van Emile Ratelband. The Nanny trok vorige week om acht uur op RTL 8 98.000 kijkers (madl: 1.6%); een aflevering van De Bruiloft Van… werd maandag door 133.000 kijkers (madl: 2.3%) bekeken. Ook RTL 7 voerde een wijziging door in haar vooravondprogramma. In plaats van De Pfaffs (vorige week 453.000 kijkers) wordt nu Allez Allez Zimbabwe (119.000 kijkers) uitgezonden.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen