131.000 kijkers voor Vrienden Van Toen


De kijkcijfers van woensdag 2 april 2008 (SKO)

Vrienden Van Toen (NET5, 22:28) – Het programma Vrienden Van Toen scoort week na week slechte kijkcijfers op de late avond van Net 5. Erik van der Hoff had op meer kijkers gehoopt. “Het idee voor het programma lag al een tijdje op de plank bij Endemol. Het succes van Het mooiste meisje van de Klas van de TROS heeft het allemaal wat versneld“, vertelt Erik aan De Pers. Erik van der Hoff is ook producent. De door Blazhoffski gemaakte programma’s presenteert hij niet. “Dat doe ik nooit.

Naast het presenteren produceert Van der Hoff zelf ook televisie, maar om dubbele petten te vermijden, presenteert hij die programma’s niet zelf. “Dat doe ik nooit. Dit programma is in die zin heerlijk, want je stapt in iets wat er al voor een groot deel ‘staat’. Natuurlijk kan ik wel mijn eigen input inbrengen, en als iets niet werkt, wordt het rigoureus geschrapt. Maar na de opnames kan ik weer weg, ik hoef bijvoorbeeld niet te blijven bij de montage. In dat opzicht is het een baan, maar ik ben net zo goed betrokken bij de programma’s die ik niet zelf produceer.” Vrienden Van Toen werd woensdag door 131.000 kijkers (madl: 2.5%) bekeken.

Jeugdjournaal (NOS, Ned3, 18:44) – Er is veel gereageerd op de 1 april-grap van het NOS Jeugdjournaal van dinsdagavond. Er zijn ruim 5000 reacties binnengekomen op de site van ‘Boer zoekt kind’ van kinderen die zich aanmeldden voor een zomervakantie op de boerderij. In de uitzending van dinsdagavond werd een oproep gedaan voor het nieuwe KRO-programma ‘Boer zoekt kind’, waarin kinderen voor de opnames zes weken door zouden brengen bij een boer. Via de site van het NOS Jeugdjournaal werden bezoekers doorgelinkt naar www.boerzoektkind.nl, waar ze erachter kwamen dat het hele verhaal een 1 april-grap betrof. Het NOS Jeugdjournaal trok woensdag 222.000 kijkers (madl: 5.6%).

Arsenal – Liverpool (NOS, Ned3, 20:40) – Nederlanders hadden een flink aandeel in het resulaat van het duel Arsenal-Liverpool. De kwartfinale van de Champions League eindigde in 1-1. Arsenal kwam op voorsprong door een kopbal van Emmanuel Adebayor, uit een voorzet van Robin van Persie. Drik Kuyt had bovendien geluk dat de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink niet voor een strafschop floot toen de aanvaller tegenstander Hleb naar de grond werkte. “Ik hoor dat iedereen het een strafschop vond. Ik omarmde hem wel, maar ik trok hem niet naar de grond. Geen strafschop dus.Arsène Wenger van Arsenal kon er kort over zijn: “De overtreding van Dirk Kuyt op Aleksandr Hleb was een honderd procent penalty. We waren erg ongelukkig met het besluit van de scheidsrechter om geen strafschop te geven. Het is moeilijk te accepteren dat we niet hebben gewonnen, maar we zullen dit resultaat ‘moeten slikken’.” Dan voegt hij toe: “De scheids stond op twee meter afstand van Kuyt en weigerde die strafschop te geven. Onbegrijpelijk.” Arsenal – Liverpool werd woensdag door 1.498.000 kijkers (madl: 22.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen