1,2 miljoen kijkers voor Mijn Tent Is Top finale


De kijkcijfers van dinsdag 22 april 2008 (SKO)

Mijn Tent Is Top (RTL4, 21:32) – Restaurant Flinstering in Breda is de winnaar het RTL4-programma Mijn Tent Is Top. Dit restaurant kreeg dinsdag de meeste stemmen van de kijkers tijdens de rechtstreekse finale-uitzending die door 1.155.000 kijkers (madl: 19.1%) bekeken werd. Met de hoofdprijs kan het winnende restaurant de gemaakte schulden inlossen. De ontknoping, die de startperiode belichtte van vier restau- rants, komt na twaalf weken zwoegen voor de deelnemers.

De finale ging tussen het Groningse Bij Jansen van Sandra en Bart-Willem en restaurant Flinstering van René en Jasper in Breda. Herman den Blijker maakte het winnende restaurant bekend. Zelf heeft hij met al zijn werk voor tv nog weinig tijd om zelf achter het fornuis te staan. “Zonde”, zegt culinair journalist Johannes van Dam. “Herman den Blijker is een goede kok. Stukken beter dan die knoeier van een Joop Braakhekke of herriemaker Pierre Wind. Hij heeft een Michelin-ster gekregen voor zijn restaurant De Engel in Rotterdam en ook met zijn andere tenten gaat het redelijk, dus wat die man op de televisie doet? Hij moet gewoon weer achter het fornuis.

TV Makelaar (RTL4, 20:30) – TV Makelaar heeft naast Froukje de Both en Sybrand Niessen nog een derde vast gezicht: Michiel de Zeeuw. Als interieurarchitect en verkoopstylist doet hij er alles aan om huizen aantrekkelijker te maken. De oplettende kijker kent hem ongetwijfeld nog als Tim uit Goudkust. “Die kans kwam destijds op mijn pad. Ik heb daar erg van genoten, maar het was niet echt mijn passie. De interesse voor interieur en inrichting had ik namelijk al toen ik een jaar of drie was. Toen bouwde ik al boomhutten en ook toen al sleepte ik met stoelen“, vertelt De Zeeuw aan TVgids.nl. Hij heeft een eigen bedrijf waarmee hij probeert om de kwaliteiten in huizen naar voren te halen. “Nieuwbouwwoningen zijn eigenlijk allemaal hetzelfde en echt investeren in hun huis doen mensen niet meer. We rennen al gauw naar Ikea. Dat is jammer, en die kartonnen deuren en Gamma-tegels mogen er wat mij betreft ook uit. Met mijn bedrijf wil ik mensen laten zien hoe een huis er op zijn mooist kan uitzien en ze laten zien wat smaak is. Aan de hand van animaties maak ik duidelijk hoe het kan worden.” TV Makelaar trok 1.001.000 kijkers (madl: 16.6%).

Liverpool – Chelsea (NOS, Ned3, 20:38) – Lange tijd zag het ernaar uit dat Liverpool een zege boekte in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea. In eigen huis zette Dirk Kuyt zijn club op slag van rust op 1-0. In de slotseconden van het duel kopte John Arne Riise de bal in eigen doel en ging Chelsea met een gelijkspel naar huis. Aanvaller van Liverpool Dirk Kuijt: “We zijn heel teleurgesteld, maar niet verslagen. De return in Londen is er niet gemakkelijker op geworden. Ongelooflijk. We hadden controle over de wedstrijd en hadden goede kansen op 2-0. Deze 1-1 telt heel zwaar. Maar de knop moet om. We kunnen nog steeds opnieuw de finale halen.” Kuyt was tevreden over zijn eigen optreden in de eerste wedstrijd van de halve finales in de CL. “Het gaat steeds beter met mij aan de rechterkant. Ik vul het op mijn eigen manier in. Ik krijg steeds meer zelfvertrouwen. Nee, van bondscoach Marco van Basten heb ik nog niets gehoord. Ik blijf mijn best doen op het veld. De finale halen met Liverpool is nu het belangrijkste.” Liverpool – Chelsea werd door 1.442.000 kijkers (madl: 23.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen