819.000 kijkers voor Twinzz


De kijkcijfers van donderdag 13 maart 2008 (SKO)

Foto: William RuttenTwinzz (TROS, Ned1, 20:33) – De nieuwe talentenjacht Twinzz met presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen ging donderdag met 819.000 kijkers (madl: 12.1%) in première. Nederland 1 was daarmee op dat tijdslot de vierde zender van Nederland. Dat Yolanthe nu voor de TROS presenteert, wil niet zeggen dat ze stopt met ONM. “Nee, acteren staat nog steeds op één“, benadrukt Yolanthe. “Dat ik andere mensen mag spelen, vind ik nog steeds het mooiste. ONM vind ik superleuk om te doen.

Als je een aantal jaar in een soap speelt, is de kans groot dat de koek op een gegeven moment op is“, vertelt Yolanthe in Televizier. “In ONM ben ik inmiddels twee keer getrouwd en gescheiden en ben ik met de broer en de vader van mijn man naar bed geweest. Ontzettend veel emoties en leuke scènes heb ik al mogen spelen en daardoor moet ik oppassen dat het straks niet een gewoonte wordt. ONM vind ik superleuk om te doen. Deze branche is heel fijn voor mij, want ik mag verschillende dingen tegelijk doen. Daar krijg ik veel energie van en daarom vind ik het ook niet erg dat ik door al dat werk weinig vrije tijd overhoud. Ik slaap soms vijf uur per nacht.

71 Graden Noord (RTL5, 20:34) – In 71° Noord worden de overlevingstactieken gevolgd van vijf bekende Nederlanders en evenzoveel Belgen. Volgens presentator en productieleider Ernst-Paul Hasselbach zijn het vooral de beelden waarin de deelnemers de confrontatie met zichzelf aangaan, die het programma boeiend maken. “Ze gaan al snel heel diep. Voor de kijkers zijn de plaatjes van het witte landschap schitterend. Maar als je tot aan je knieën vast staat in de sneeuw, bezweet en uitgeput bent, dan heb je weinig oog voor de omgeving. Een dag ploeteren houdt iedereen wel vol, maar drie weken achtereen is een ander verhaal. Het programma is een soort mix van Robinson en Peking Express, maar dan extremer.” 71° Noord ging donderdag met 588.000 kijkers (madl: 9.1%) van start op RTL 5. Peking Express werd woensdag nog door 296.000 mensen gevolgd bij concurrent NET 5.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Moon Ratelband heeft gereageerd op de emotionele oproep van haar man Emile woensdag in RTL Boulevard. Moon verliet Emile deze week en nam hun kind mee. “Ik wil Emile niet in een kwaad daglicht stellen, maar het is zeker niet zo gegaan als hij wil doen geloven“, liet ze donderdag weten voor het oog van 1.011.000 kijkers (madl: 21.2%) in RTL Boulevard. “Ik wil helemaal niet een slachtofferrol spelen, want ik wist waar ik aan begon toen ik met hem trouwde. Laat ik vooropstellen dat ik niet ben weggegaan omdat Emile voor zijn werk veel van huis is en weinig tijd voor me heeft. Ik heb veel van Emile gehouden, maar ik denk niet dat dit nog goedkomt.” Volgens Albert Verlinde leek Moon bang te zijn voor haar echtgenoot. “Ik ben direct en ik kan flink uit de hoek komen. Ik heb een scherpe tong en ik kom voor mezelf op, maar dat doet zij ook. Volgens vrienden is ze nu op een plaats waar ze rust heeft en dat heeft ze nodig. Ze is overspannen. Ik laat haar met rust, want voor mij staat het belang van Royce bovenaan.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen