773.000 kijkers voor Knowing Me Knowing You


De kijkcijfers van vrijdag 14 maart 2008 (SKO)

Foto: Fred de Groot

Knowing Me, Knowing You (Ncrv, Ned3, 20:29) – In Knowing Me Knowing You stelt Harm Edens aan bekende collega’s vragen over persoonlijke details, die zij van elkaar zouden kunnen weten. “We gaan kijken hoe goed BN’ers die nauw met elkaar samen werken elkaar privé kennen.” De opnames verliepen tot nu toe uitstekend. “De hockeydames waren heel verrassend“, zegt Harm. “Ze waren ook bloedfanatiek! Fatima Moreira de Melo wilde per se winnen. En er valt helemaal niks te winnen!

Harm is geen expert op roddelgebied, maar volgens hem hoeft dat ook niet. “Voor Omroep Gelderland interview ik pubers, dan vragen mensen wel eens ‘Wat weet jij nou van de wereld van pubers?’. Nou, helemaal niks. Maar ze kunnen het me toch uitleggen? Ik ben ook geen hockeydame, ik weet niet hoe dat is, maar daar wil ik dus juist achterkomen!“, vertelt hij aan TVgids.nl. Edens is van vele markten thuis. “Ik heb best een goede stem, dus een musical lijkt me ook echt heel leuk, als iemand het aandurft. Maar ja, je kan bij alles wel ‘Dat wil ik ook!’ brullen, maar dat is natuurlijk pure ijdeltuiterij. Ik zou in een talkshow het hele kleine nieuws wel een gezicht willen geven. Klein leed serieus brengen. Misschien komt dat nog wel een keer.” Knowing Me Knowing You ging vrijdag met 773.000 kijkers (madl: 12.0%) van start.

De Lama’s (BNN, Ned3, 21:16) – De cabaretiers van De Lama’s reizen al jaren af naar het Posttheater in Arnhem voor de televisieopnames. “Ik ken Arnhem beter dan mijn eigen woonplaats“, zegt Ruben Nicolai. “Ik heb hier wel twee jaar gewoond, maar dat gevoel had ik van tevoren ook al. Ik heb inmiddels in alle hotels geslapen, ben in alle nachtgelegenheden geweest en in de meeste shoarmazaken.” Het Posttheater speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van De Lama’s omdat de groep er ook al optrad voordat het programma op televisie kwam. “We hebben hier al zeker vijftig afleveringen gemaakt“, zegt Ruben van de Meer. “Meestal zijn we drie dagen hier en dan gaan we vaak stappen, bijvoorbeeld in Manhattan. Zelfs op maandag kun je nog in De Buik terecht.” Helemaal ongestoord gaat dat niet, want er zijn altijd fans die de cabaretiers herkennen: “Daar kun je weinig aan doen. Als mensen mij vragen: ‘Wat doe jij hier?’ dan stel ik gewoon dezelfde vraag terug: ‘Wat doe jíj hier?’ Dan maken we een praatje, want ik weet immers ook niet waarom zij er zijn.” De Lama’s werd vrijdag na Knowing Me Knowing You door 1.353.000 kijkers (madl: 19.8%) bekeken.

Opgelicht (TROS, Ned1, 20:33) – Antoinette Hertsenbergs aangeboren strijdbaarheid evolueerde in haar jaren bij de Anti-vivisectiestichting en Dierenbescherming, waar ze bij toeval terecht kwam. Zoals ze in 1991 ook bij toeval bij de Tros opviel tijdens een tv-discussie in Nova over de jacht. “Ik was maatschappelijk betrokken, wilde niet alleen maar discussiëren en vervolgens aan de zijlijn blijven staan“, vertelt ze in het Leidsch Dagblad. Antoinette Hertsenberg vindt dat vegetariërs als zij door veel restaurants nog als randgroep beschouwd. “Zit je in een sterrenrestaurant, en já hoor, word je wéér afgescheept met die eeuwige geitenkaasquiche!” In april brengt ze dan ook een kookboek in Nederlandse vertaling uit. Een idee, dat ontstond toen ze een paar dagen in Umbrië vertoefde in het vegetarisch walhalla van koks Malu Simoes en Alberto Musacchio. “Ge-wel-dig eten. Ik heb er ook een kookcursus gevolgd. Toen ze me vertelden dat er een vegetarisch kookboek van ze uitkwam riep ik meteen: dat moet ook bij ons in de winkel!” Opgelicht, tweewekelijks te zien op de vrijdagavond, werd gisteren door 1.583.000 kijkers (madl: 24.2%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen