583.000 kijkers voor Ten Einde Raad


De kijkcijfers van dinsdag 11 maart 2008 (SKO)

Foto: Roy BeuskerTen Einde Raad (NCRV, Ned1, 22:29) – Het nieuwe programma Ten Einde Raad van de NCRV waarin de van Dragons’ Den bekende zakenvrouw Annemarie van Gaal mensen helpt die vastlopen in de ambtelijke molens, ging dinsdag met 583.000 kijkers (madl: 10.4%) van start. Opsporing Verzocht (982.000) voor Ten Einde Raad en Pauw & Witteman (1.003.000) erna trokken meer kijkers. Volgens Annemarie is Ten Einde Raad erg spannend. “Ik heb met het zweet in m’n handen zitten kijken.

Annemarie van Gaal heeft al een aantal afleveringen gezien. “Ik heb met zweet in m’n handen zitten kijken, terwijl ik zelf al weet hoe het afloopt. Het is een boeiend programma, dat komt waarschijnlijk door het gebruik van verborgen camera’s“, vertelt ze aan Televizier. Annemarie overviel in de eerste aflevering een baliemedewerkster van de gemeente Den Haag met een cameraploeg. “Ik coach de deelnemers, probeer ze onder meer naar de grote lijnen te laten kijken en niet te focussen op details. Daarna worden ze voorzien van een verborgen camera en gaan we naar zo’n instelling toe voor een gesprek. Ik volg ze vanuit een busje in de buurt en geef aanwijzingen via een microfoontje. Pas als het fout dreigt te gaan, ga ik naar binnen.

Crazy 88 (BNN, Ned3, 22:03) – BNN is terug met een programma vol spectaculaire en bizarre opdrachten. Een team van BNN’ers rijden in Crazy 88 dwars door Nederland op weg naar de overwinning. Nicolette Kluijver: “Dit programma is een en al gekte. Het is een soort roadrally waarbij we onderweg 88 opdrachten moeten uitvoeren. Zo kregen we bijvoorbeeld de opdracht om een standbeeld van 40 centimeter te kleien van koeienpoep. Deden we het in ondergoed dan kregen we bonuspunten. Zie je het beeld al voor je? Twee meiden in ondergoed midden op een boerenbedrijf? Deze opdracht heb ik overigens aan mijn neus voorbij laten gaan. Maar ik had al met een man van 78 jaar gezoend, dus dat maakte een hoop goed.” Nicolette was zo fanatiek, dat ze niet altijd goed nadacht over de acties die ze uitvoerde. “En daar hoorde dus ook de flitspaal bij die groot in de pers is uitgemeten. Daar zijn we echt zonder nadenken tegenaan gereden, terwijl de opdracht was om een tegen een simpel paaltje te rijden. Niet echt slim natuurlijk en heel begrijpelijk dat BNN daar boos over was.” De eerste aflevering van Crazy 88 trok 367.000 kijkers (madl: 5.8%).

Life (RTL5, 21:29) – RTL 5 kan in haar promo’s van Life maar niet goed genoeg benadrukken dat de serie afkomstig is van de makers van de SBS 6-serie House. Waar veel series na hun première een verlies van kijkers meemaken, hield Life dinsdag stand met 571.000 kijkers (madl: 8.9%) (vorige week 548.000). “Het is een grote verbintenis die je aangaat als je gaat werken voor een Amerikaanse network TV show. Ik voelde me echter aangenaam bij het aangaat van die verbintenis omdat ik het script echt geweldig vond“, zegt hoofdrolspeler Damian Lewis (Charlie in de serie). Producent Rand Ravich: “Damian heeft het unieke vermogen, dat ik wilde voor zijn karakter, om een taaie man te zijn door zijn tijd in de gevangenis – waar hij natuurlijk vervelende dingen heeft gezien, maar dat hij ook niet bang is om warm en open te zijn; ik wil die twee kanten echt in het karakter en de verhaallijn hebben. Het was erg moeilijk om te vinden. Het is moeilijk om een acteur als Damian te vinden.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen