570.000 kijkers voor Grey’s Anatomy


De kijkcijfers van maandag 10 maart 2008 (SKO)

Grey’s Anatomy (NET5, 20:30) – De start van alweer het vierde seizoen van Grey’s Anatomy werd maandag door 570.000 kijkers (madl: 8.3%) bekeken. Richard Webber ziet als directeur van het Seattle Grace Hospital romances opbloeien en overwaaien, medische wonderen gebeu- ren en nieuwe artsen starten. Acteur James Pickens (foto) geniet van zijn rol. “Ik geniet vooral van de scènes die ik met Chandra Wilson’s personage Bailey heb. Chandra en ik hebben een erg goede verstandhouding.

James Pickens heeft zelf een favoriete aflevering. “Ik denk dat de droevige episode, de ’two-parter’, met de bom één van mijn favorieten is. Het had alles, en ik denk dat het behoorlijk goede televisie was.” In Grey’s Anatomy komen de nodige medische termen voorbij. “We hebben een geweldig technisch adviseur slash producer Linda Klein die ons heel goed helpt. Ze heeft twintig jaar ervaring als arts die ze meebrengt op de set en ze dicteert ons hoe een dokter zich gedraagt, hoe hij zijn handen houdt en ook helpt ze goed met de vaktermen. Aan het begin van iedere aflevering zet ze alle medische termen die we moeten zeggen op een rijtje. Dat doet ze fonetisch en ze schrijft erbij wat het inhoudt. Dat helpt om goed over te komen als een echte dokter.

Julia’s Tango (NET5, 21:42) – Na afloop van Grey’s Anatomy ging gelijk het tweede seizoen van Julia’s Tango van start met een dubbele aflevering. Actrice Miryanna van Reeden, die in de serie Jacqueline speelt, zit voor de opnames al vijf maanden in Argentinië. Het verveelde haar geen moment, vertelt ze aan TVgids.nl. “Ik hou ontzettend van Nederland, maar ik heb al jaren de droom om na mijn pensioen in een warm land te overwinteren.Gelukkig kan ik die droom nu al laten uitkomen. De eerste winter die ik weer ga meemaken in Nederland zal me dan ook zwaar vallen. Ik zal Buenos Aires dan nog meer missen.” Het warme klimaat in Argentinië brengt wel één klein nadeel met zich mee. “Nadat we een scène hebben gespeeld moeten we vaak meteen weer terug naar de make-up, want die druipt inmiddels van je kin af door de hitte“, vertelt Miryanna. “Met veel poeder wordt de make-up dan weer terug op je hoofd geplakt en dit meerdere keren per dag. Ik kan voorlopig even geen poeder meer zien!” De dubbele Julia’s Tango trok maandag 338.000 kijkers (madl: 6.0%).

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Dat het eredivisievoetbal naar de NOS gaat werd maandag iets voor zeven uur op een persconferentie bekend gemaakt. RTL Boulevard stond dan ook uitgebreid stil bij het nieuws. Winston Gerschtanowitz en Albert Verlinde ontvingen in de studio programmadirecteur van RTL 4 Erland Galjaard en hoofd van de sportafdeling Wilfred Genee. Vanuit de NOS wilde presentator Mart Smeets een toelichting geven. Maar dat mocht hij eigenlijk niet. “Laat ik vooral eerst zeggen dat ik een zwartrijder in jullie programma ben, want ik word er aan gehouden dat ik nooit iets bij de commerciëlen mag zeggen. Dus ik ben er eigenlijk niet“, sprak Smeets. “Maar ik doe het speciaal voor jou, Albert.” RTL Boulevard werd maandag door 1.025.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen