548.000 kijkers voor Life


De kijkcijfers van dinsdag 4 maart 2008 (SKO)

Life (RTL5, 21:30) – Damian Lewis (foto) speelt Charlie Crews in de nieuwe politieserie Life. De eerste aflevering van Life werd dinsdag door 548.000 kijkers (madl: 8.2%) bekeken. Producent Rand Ravich is erg blij dat hij Damian Lewis over heeft kunnen halen mee te spelen aan de serie. “Ik was altijd al een grote fan van Damian. Toen ik klaar was met de scripts, dacht ik al snel aan hem voor de rol van Charlie. Ik was erg gelukkig dat hij hierheen kwam en Amerikaanse televisie wilde doen.

Rand Ravich bouwde de politieserie Life om het karakter van Charlie Crews heen. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in politieserie. Ik heb een paar jaar geleden ook al een politie-pilot gemaakt voor NBC, dus ik heb al veel research gedaan. Toen ik dit seizoen aan het nadenken was over een pilot, wilde ik echt beginnen met het karak- ter. Ik vond dus het personage Charlie Crews, iemand die een tweede kans krijgt in het leven. Een man die vals beschuldigd is, maar daardoor niet brak of depressief werd. Het maakte hem heel bewust hoe het leven daadwerkelijk in elkaar zit.

Jensen (RTL5, 22:27) – Beth Twitty, de moeder van de verdwenen Natalee Holloway, vertelde dinsdagavond exclusief in de talkshow van Robert Jensen over de reportage van Peter R. de Vries en de nasleep daarvan. In de door 7 miljoen mensen bekeken reportage vertelde Van der Sloot dat Natalee in zijn armen onwel werd, tot ze niet meer bewoog. “Toen ik dat zag, wist ik dat hij de waarheid vertelde. Je kunt met woorden liegen, maar niet tegelijkertijd met je lichaam. En het maakte één ding duidelijk: Dit had hij al eerder tegen iemand verteld. Waarom vroeg de politie van Aruba anders na 48 uur al aan mij of Natalee aan epilepsie leed?” Voor Beth Holloway is met de bekentenis op de band een eind gekomen aan de onwetendheid. “Nu kan ik het eindelijk een plekje geven. Natalee is dood. Daar ben ik duizend procent van overtuigd. En hoe gek het misschien klinkt: Dit te weten, is zoveel beter te dragen dan niets te weten. Ik kan me nu weer op de toekomt richten.” Jensen werd dinsdagavond door 304.000 kijkers (madl: 5.6%) bekeken op RTL 5.

Vroege Vogels (VARA, Ned2, 19:25) – Menno Bentveld en Andrea van Pol zijn sinds dinsdagavond weer op Nederland 2 te zien met de televisieversie van Vroege Vogels, die in oktober 2007 op de buis werd gebracht. De onderwerpen die dit seizoen in Vroege Vogels op televisie worden behandeld, variëren van items over de kleinste insecten tot de grootste milieuschandalen. Menno Bentveld: “De opnames met mensen die hun neus dagelijks in de natuur steken leiden soms tot hilarische, soms tot ontroerende taferelen, maar staan altijd garant voor verassingen. Mijn mond valt regelmatig open als ik zie wat er in Nederland te beleven valt.” Ook Andrea van Pol keek soms haar ogen uit: “Kauwen verspreiden zich overdag, maar slapen doen ze gezamenlijk. Ik ging naar zo’n slaapplaats. Tegen de avond kwamen drieduizend kauwen aangevlogen. Ongelooflijk, wat een gezicht! The Birds was er niks bij.” Vroege Vogels trok dinsdag 315.000 kijkers (madl: 5.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen