211.000 kijkers voor Robert Jensen


De kijkcijfers van donderdag 20 maart 2008 (SKO)

Jensen (RTL5, 22:25) – Robert Jensen ontving donderdagavond in zijn talkshow politicus Jan Marijnissen. Vlak voor het gesprek eindigde, kwam Robert terug op zijn showbizzruzie met Astrid Joosten. “We hebben reclame, want ik ben niet gesubsidieerd zoals die vrienden van jou bij de Pulbieke Omroep. Overigens, is het mogelijk om de subsidie van het salaris van Astrid Joosten salaris terug te trekken?“, vroeg hij Jan Marijnissen. De voorman van SP verbaasd: “De subsidie van Astrid Joosten?

Astrid Joosten noemde Jensen zaterdag ‘een vreselijke man’. “Dat heb ik gelezen. Ik ken haar. Ik ben ook een keer door haar geïnterviewd. Ik vind het een heel ontzettend aardig mens. Maar ik vond ze heel onaardig over je. Ik vind het ook niet nodig. Ze kijkt natuurlijk vaak naar jou“, zei Jan. Robert: “Ja, ze ziet iedere avond met d’r Tarzan zit ze te kijken.” Jan: “Nou is het genoeg! Dan zit ik je te verdedigen, maak je er meteen weer dit van!” Robert: “Waar slaat het nou op dat van mijn belastingcenten zij betaalt krijgt? Kunnen we dat niet intrekken? Kunnen we geen motie indienen?” Jan: “Er zijn heel veel mensen die gewoon salaris krijgen uit belastinggeld.

Robert Jensen: “De politie is prima, maar Astrid Joosten verveelt me alleen maar.” Jan Marijnissen: “Ook in dat geval zit er voor jou gewoon een knop op de tv en dan zet je hem af. Er kijken heel veel mensen met plezier naar Twee voor Twaalf van mevrouw Joosten. Je bent precies als Astrid Joosten in de krant! Je moet niet afgeven op collega’s, dat doe ik ook niet!” Robert Jensen trok donderdag 211.000 kijkers (madl: 3.9%). Astrid Joostens Twee voor Twaalf scoorde 1.103.000 kijkers.

Robert Jensen: ‘Astrid Joosten is een volgevreten trut‘ (18 maart) (filmpje)
Astrid Joosten: ‘Robert Jensen is een vreselijke man‘ (15 maart)

71 Graden Noord (RTL5, 20:27) – In Noorwegen is 71° Noord al zes jaar een tv-hit. Vorig jaar waaide de avontuurlijke realityserie over naar België en zorgde het daar voor een onverwacht succes. In dit tweede seizoen gaan de Vlamingen de strijd niet alleen aan met elkaar, maar ook met bekende Nederlanders. Presentator Ernst-Paul Hasselbach: “Het is een programma dat deelnemers uitdaagt hun grenzen op te zoeken en daarover heen te gaan. Alle deelnemers zijn hun grens tegengekomen.” De groep avonturiers bestaat uit vier wereldkampioenen: Dennis van der Geest (judo), Lucia Rijker (kickboksen), Margje Teeuwen (hockey) en de Vlaming Stefan Everts (motorcross). Fitte deelnemers, maar ook zij gaan de onvermijdelijke man met de hamer ontmoet. Hasselbach: “Indivuele sporters zijn helemaal niet gewend zover te gaan in teamverband. De Noordkaap is een echte wildernis in Europa, met ruwe natuur: fjorden, bergen en ijsmeren. Dus genoeg uitdaging.” 71 Graden Noord (vorige week van start met 597.000 kijkers), trok donderdag 440.000 kijkers (madl: 6.7%).

Twinzz (TROS, Ned1, 20:33) – De teleurstellende start van Twinzz (819.000 kijkers) behaalde vorige week zelfs het ANP Nieuws. “Kijkers hebben de nieuwe TROS-talentenjacht Twinzz nog niet omarmd“, concludeerde de nieuwsdienst. Deze week werd Twinzz door nog minder mensen bekeken: 730.000 kijkers (madl: 11.1%) zagen de show. Presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen maakt daarmee geen denderend debuut bij de TROS. Maar dat kan haar weinig deren. “Na Twinzz krijg ik weer een grote show. Ook als dit mislukt. Hier hoor ik niet: we zien het nog even aan“, vertelt Yolanthe Cabau van Kasbergen aan BN/DeStem. “Na de eerste draaidag van Twinzz wist ik het zeker: dit is de beste stap die ik kon zetten. Al flopt de show en krijg ik over honderdduizend dingen kritiek. Mensen vroegen zich af wat ik nu moest bij de ‘oubollige’ Tros, maar het is het stoerste wat ik kon doen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen