1,9 miljoen kijkers voor PSV – Tottenham Hotspur


De kijkcijfers van woensdag 12 maart 2008 (SKO)

PSV – Tottenham Hotspur (NOS, Ned3, 20:42) – PSV heeft de kwartfinales van de UEFA Cup gehaald na een penaltythriller tegen Tottenham Hotspur. De Londense club kwam in de 81e minuut op voorsprong, wat de 1-0-overwinning van de Eindhovenaren in Londen ongedaan maakte. In de daarna werd vervolgens niet gescoord, zodat er aan penalty’s werd begonnen. Daarin bleek PSV de sterkste. Coach Sef Vergoossen dankt doelman Heurelio Gomes: “Hij helpt ons naar de volgende ronde.

Vergoossen complimenteerde de Braziliaan Gomes, die er volgens Vergoossen “al staat sinds ik hier ben, en ook al de jaren daarvoor.” Hoewel PSV lange tijd stroef draaide, vond Vergoossen dat zijn ploeg een compliment verdiende. “Na de goal hebben we de rug gerecht. De verlenging was gewoon voor ons. Dat vond ik erg knap van de ploeg.” Verder zei hij over de wedstrijd: “Tottenham speelde met een ruit op het middenveld. Daar hadden we moeite mee. We liepen vaak achteruit. De tweede helft ging het beter. Toen hadden we grip op het duel. We realiseren ons dat we een heel goede ploeg uit de UEFA Cup hebben gegooid. Deze tweede wedstrijd draaide het slechts om één ding: plaatsing voor de volgende ronde.” PSV – Tottenham Hotspur werd van 20.30 tot 23.30 uur door 1.939.000 kijkers (madl: 30.0%) bekeken.

Vrienden van toen (NET5, 22:32) – Na Memories, Klasgenoten, De Reünie en Het Mooiste Meisje van de Klas presenteert Erik van der Hoff sinds woensdagavond het nieuwe programma Vrienden van toen. Het is een kruising van alle reünieprogramma’s die op tv te zien zijn“, ontneemt presentator Erik van der Hoff elke mogelijkheid om nog iets te roepen over kopieergedrag. Hij herenigt oude vrienden die door verschillende omstandigheden uit elkaar zijn gegroeid. “Het is niet alleen aardig om terug te gaan naar ’toen’. Ik vind het vooral leuk om uit te zoeken waarom vrienden uit elkaar zijn gegaan en waarom die vriendschap jaren geleden nog zo speciaal was. Bij de samenkomsten die we tot nu toe gedraaid hebben was er meteen weer een klik tussen de vrienden. Jammer genoeg krijg ik niet altijd boven water wat er precies is misgegaan. Vaak draait het om een ruzie, maar eigenlijk weet niemand na al die jaren nog waar die nou ook weer over ging.” Na Peking Express (296.000) en Tussen de oren (262.000) trok Vrienden van toen 173.000 kijkers (madl: 3.1%).

Van Kooten en De Bie (VPRO, Ned2, 20:54) – Kees van Kooten en Wim de Bie keerden woensdagavond nog één keer terug op de Nederlandse televisie. Onder de titel Van Oude Jongens Krentenbrood maakten zij voor de VPRO een programma dat in het teken stond van de Boekenweek. Het programma werd door 960.000 kijkers (madl: 13.4%) bekeken. De zender Nederland 2 wijdt in maart veel programma’s aan de Boekenweek. Andere hoogtepunten zijn De Avond van het Boek, Het Uur van de Wolf met Godfried Bomans (beide NPS) en Boudewijn Büch: de Dichter, de Dodo en het Demasqué (VARA). Voorafgaand aan de Boekenweek zal Nederland 2 uitgebreid campagne voeren op tv en internet, in dagbladen, bibliotheken en boekhandels. Deze campagne is het startsein om het profiel van Nederland 2 te versterken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen