1,5 miljoen kijkers voor Wie is de Mol?


De kijkcijfers van donderdag 6 maart 2008 (SKO)

Wie is de Mol? (AVRO, Ned1, 20:32) – MTV-presentator Dennis Weening leidde het achtste seizoen van het programma Wie Is De Mol? de andere kandidaten om de tuin. Dat bleek donderdag tijdens de ontknoping van de avonturen in Mexico. Edo Brunner raadde wie de mol was en won daarmee 20.375 euro. Dit seizoen werd – tot aan de grote finale: 1.465.000 kijkers (madl: 21.2%) – goed bekeken. “Nederland 1 is op dit moment een groot succes en dat helpt“, vertelt eindredacteur Jongstra.

Anton Jongstra is de eindredacteur van Wie is de Mol? Voor het eerst wist hij dit jaar Georgina Verbaan te strikken. “Georgina Verbaan zei steeds: ‘Nee’. Tot dit seizoen… De aanhouder wint. We vonden het bijzonder jammer dat ze in aflevering drie al naar huis moest. Cameramensen hebben me gesmeekt om haar in het spel te houden, maar het spel is het spel“, vertelt hij aan Televizier. Anton bepaalt zelf de kandidaten. “We bellen heel bekend Nederland af en dan zeggen ze ‘ja’ of ‘nee’. Het zou fantastisch zijn wanneer we een groep kunnen samenstellen op basis van karakters, maar die luxe hebben we niet. Veel BN’ers hebben het te druk en haken daarom af.

Het Zesde Zintuig (RTL4, 21:27) – Presentator Beau van Erven Dorens is minder knuffelig met mensen die verder van hem afstaan. Toch staat hij zijn kandidaten in Het Zesde Zintuig goed bij. “In Deal or no Deal, maar ook Het Zesde Zintuig, kan het ontzettend helpen als je even bij iemand een hand op de schouder legt. Dat doe ik niet uit tactische overwegingen, maar uit een natuurlijke reactie. Bij Het Zesde Zintuig barst er bijna elke aflevering wel iemand in tranen uit. Heel heftige emoties. De eerste reactie die ik dan heb, is om die mensen aan te raken.” Door RTL Travel wordt Beau langzaam aan een echte wereldburger. “Omdat ik nu zoveel reis met RTL Travel merk ik dat in andere culturen alle smaken veel sterker en scherper zijn. In Nederland eten we heel flauw; prutjes enzo. Al vind ik die ook heerlijk hoor. Boerenkool ook; daar kan ik kilo’s van eten.” Het Zesde Zintuig werd donderdag door 894.000 kijkers (madl: 13.4%) bekeken; de eerste aflevering trok vorige week 1.011.000 kijkers.

Tottenham Hotspur – PSV (NOS, Ned3, 21:05) – Het is PSV gelukt waar nog maar weinig clubs in Europa in geslaagd zijn: winnen op White Hart Lane. Een zege in Londen was totnutoe nog maar voor twee teams weggelegd. PSV is de derde ploeg die Tottenham Hotspur in 58 Europese thuiswedstrijden een nederlaag bezorgden, 0-1. De winst in Engeland geeft de ploeg van trainer Sef Vergoossen goed uitzicht op het bereiken van de kwartfinale in de UEFA Cup. “De uitvoering op het veld was heel goed en ik kan niet anders zeggen dan dat dit een prima uitgangspositie is voor de return. Verdedigend stond het heel goed en ik was heel tevreden over de de druk naar voren. Om Timmy Simons voor de verdediging te laten spelen was een goede zet“, aldus Vergoossen in De Telegraaf. Timmy Simons: “Als je hier met 1-0 wint en ook nog een aantal goede kansen creëert, denk ik dat je het aardig gedaan hebt. We speelden ook niet zomaar tegen een club, maar eentje met veel traditie.” Tottenham Hotspur – PSV trok donderdag 1.683.000 kijkers (madl: 25.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen