1,4 miljoen kijkers voor De Italiaanse Droom


De kijkcijfers van zondag 9 maart 2008 (SKO)

Foto: Yasmin HargreavesDe Italiaanse Droom (KRO, Ned1, 20:23) – Het nieuwe programma De Italiaanse Droom met presentatrice Mirella van Markus ging zondag met 1.350.000 kijkers (madl: 17.4%) van start. Daarmee levert Nederland 1 op dat tijdslot ruim 2,4 miljoen kijkers in ten opzichte van Boer Zoekt Vrouw vorige week. SBS 6 blijkt met Wegmisbruikers het meest van het einde van Boer Zoekt Vrouw te profiteren, maar ook Voetbalvrouwen en Keyzer & De Boer trekken beiden meer kijkers dan vorige week (zie tabel).

Vooral SBS 6 profiteert van het einde van Boer Zoekt Vrouw. De eerste zondagavond zonder de populaire datingshow betekent voor SBS 6 een stijging van 4,8 procent marktaandeel. Verder profiteren vooral Keyzer & De Boer (Ned2) en Voetbalvrouwen (RTL4) van het einde van Boer Zoekt Vrouw. Merkwaardig is dat RTL Nederland over al haar zenders ruim drie procent marktaandeel verliest ten opzichte van vorige week.

Kijkers Stijging t.o.v. vorige week
Keyzer & De Boer
642.000 +250.000
Voetbalvrouwen 1.159.000 +526.000
Wegmisbruikers 1.689.000 +619.000

Voetbalvrouwen (RTL4, 20:29) -Liz, Melanie, Solange en Renske openen sinds zondag weer ieder weekeinde de deuren van hun peperdure villa’s om Nederland een kijkje te gunnen in het leven van Voetbalvrouwen. Maar, zo zegt acteur Frans van Deursen: “Zonder mannen heb je geen voetbalvrouwen.” Collega Mike Weerts: “Wij mannen zorgen voor de spanning in de serie. Zonder ons heb je een reeks zonder ballen. Dus geen kijkers!” De mannen uit Voetbalvrouwen spelen niet alleen op het voetbalveld maar ook daarbuiten een belangrijke rol in de verhaallijn van de nieuwe reeks. Zo ziet Bas Muijs zijn alter ego veranderen in een onderdanige echtgenoot. “Italo is een jongen die bang is om te verliezen wat hij heeft. Hij verdedigt zijn rijkdom, macht, mooie echtgenote en zijn plek in het elftal met hand en tand. In deze reeks wordt het flink aanpassen voor de voetbalheld. En dat zorgt voor hilarische toestan- den. Helemaal wanneer zijn schoonfamilie op de proppen komt.” Het tweede seizoen Voetbalvrouwen ging zondag met 1.159.000 kijkers (madl: 14.6%) van start op RTL 4.

Missing (RTL8, 20:25) – De zondag geïntroduceerde serie-avond van RTL 8 met de Amerikaanse producties Missing (Lifetime) en Boston Legal (ABC) is bijzonder slecht van start gegaan. Missing scoorde 93.000 kijkers (madl: 1,2%) en Boston Legal ging met 80.000 kijkers (madl: 1.0%) van start. Deze marginale cijfers zorgden ervoor dat RTL 8 (1,3 procent) zondag zelfs werd ingehaald door Eurosport (1,8 procent) qua marktaandeel. Arts Floor Oostwijk was zondag overigens voorafgaand aan deze series te zien in de eerste aflevering van het nieuwe Je Lijf Je Leven (63.000 kijkers). “In het populair-wetenschappelijke Je Lijf, Je Leven, belicht arts Floor Oosterwijk elke week op verrassende wijze een verschillend onderdeel van het menselijk lichaam“, vertelt een zegsvrouw van RTL 8. “Je kunt dingen doen om je lichaam in een zo goed mogelijke conditie te houden. Dan is het belangrijk te weten hoe je lichaam werkt.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen