1,2 miljoen kijkers voor Ik Hou van Holland


De kijkcijfers van zaterdag 8 maart 2008 (SKO)

Ik Hou van Holland (RTL4, 19:59) – Ik hou van Holland met presentatrice Linda de Mol ging zaterdag met 1.226.000 kijkers (madl: 19.2%) van start op RTL 4. Slechts twee amusementsprogramma’s scoorden meer kijkers: Paul de Leeuw trok op hetzelfde moment 1,9 miljoen kijkers en Lotto Weekend Miljonairs met Robert ten Brink scoorde ná Ik hou van Holland 1,6 miljoen kijkers. Linda geniet van het maken van haar show. “Ik ben dol op spelletjes en Hollandser dan ik, dat kan niet.

Linda de Mol vervolgt in De Telegraaf: “Als ik in Duitsland ben, mis ik de losse manier waarop wij Hollanders met elkaar omgaan. Hier maak je vergaderingen mee waar iedereen door elkaar praat. Daar wordt in hiërarchie gewacht tot je aan de beurt bent. In Amerika ontdek je hoe sociaal het Nederlandse gezondheidssysteem is. Ik was daar met een vriendin die plotseling vreselijke buikpijn had. Voor ze werd onderzocht, moest ik eerst vijf credit cards neerleggen. Ik hoorde het mezelf zeggen: ’dat doen ze bij ons anders’!” Ik hou van Holland moet ‘Hollands gezellig’ zijn. “Wendy van Dijk, Frans Bauer en Frank de Boer gaan het tegen elkaar opnemen. Het wordt hilarisch. En wat we aantonen? Dat Nederlanders weliswaar altijd op alles mopperen, maar dat ze nog voor geen miljoen euro willen verhuizen.

Mooi Weer De Leeuw (VARA, Ned1, 20:28) – Paul de Leeuw is door de Rijdende Rechter vrijgesproken in de zaak rond een streaker. De presentator krijgt geen straf voor het stuktrekken van de string van ‘Vegan Streaker’ Peter Janssen, zo luidde het oordeel zaterdagavond tijdens Mooi! Weer de Leeuw op Nederland 1. De streaker uit Vught verstoorde de vorige aflevering door uitsluitend gekleed in een string voor de camera te springen. Op zijn lichaam stond ‘Stop Dierenleed’. Volgens Rijdende Rechter Frank Visser kon de man weten dat Paul de Leeuw ook “onvoorspelbaar gedrag” vertoont en had hij dat zelf uitgelokt. De ‘Vegan Streaker’ had na zijn actie in binnen- en buitenland veel succes op internet. Het fragment uit het programma verscheen op YouTube en werd een paar honderdduizend keer gedownload en de video verscheen met succes op de Amerikaanse website Liveleak.com. Mooi Weer De Leeuw werd zaterdag door 1.877.000 kijkers (madl: 28.8%) bekeken; de thrillerserie Deadline scoorde aansluitend een magere 687.000 kijkers (madl: 10.3%).

De Nieuwe Uri Geller (SBS6, 19:57) – Tooske’s De Nieuwe Uri Geller is na de shows van Paul de Leeuw en Linda de Mol het derde amusementsprogramma op de zaterdagavond. Hoewel de show de naam van Uri Geller draagt, draait het vooral om de deelnemende ‘mentalisten’ die iedere week een truc laten zien. Geller zegt zich er iedere keer weer over te bazen. Die verbazing over wat er gebeurt tijdens de shows zorgt volgens Geller ook voor het succes van het programma, dat zaterdag door 992.000 kijkers (madl: 15.5%) bekeken werd. “Ik denk dat wij mensen nieuwsgierig zijn naar het onbekende. We houden van mysterie. En deze performers voorzien daarin. Het maakt me niet uit hoe ze het doen, of het illusionisten zijn of mentalisten. Ik wil iets zien dat ik niet kan bevatten, ik wil betoverd worden. Ik wil overtuigd worden. Ik wil dat de mensen thuis zitten van: ‘wow, dit was ongelooflijk, hoe doen ze dat?’

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen