660.000 kijkers voor Dancing Queen


De kijkcijfers van vrijdag 15 februari 2008 (SKO)

Dancing Queen (SBS6, 20:29) – De derde aflevering van Dancing Queen trok vrijdagavond opnieuw minder kijkers dan de voorgaande aflevering. De première van Dancing Queen (foto) op de eerste van februari scoorde 1,2 miljoen kijkers, aflevering twee trok 752.000 kijkers en de derde Dancing Queen met presen- tatrice Nance werd vrijdag door slechts 660.000 kijkers (madl: 9.6%) bekeken. Het is Nance’ eerste SBS-show zonder Gerard Joling. “Goed dat we even niet samen presenteren.

Het is de eerste eigen grote studioshow voor Nance. “Een absolute wens. Die is uitgekomen. De mensen hebben Gerard Joling en mij anderhalf jaar samen gezien, nu zullen ze het even zonder hem moeten doen. Velen waarderen dat misschien niet, velen hopelijk wel. Gerard is een uitgesproken type met een grote schare fans. Hij valt in de categorie: je houdt van hem, of niet. Goed dat we even niet samen presenteren. Anders wordt het zo’n overdosis.” Volgens Nance is Dancing Queen geen kopie van Dancing with the Stars. “Bij RTL ging het om stijldansen, bij ons om showballet. Wij zijn op zoek naar talent dat alle vormen beheerst: klassiek, jazz, popballet, hiphop.

NOVA (VARA, Ned2, 22:22) – In opdracht van de moeder van Natalee Holloway onderzoekt advocaat Bram Moszkowicz of er een civiele procedure tegen Joran van der Sloot mogelijk is. Moszkowicz onderzoekt of Joran van der Sloot zich schuldig heeft gemaakt aan ‘onrechtmatige daad’, op basis waarvan hij financieel kan worden aangepakt, zo zegt de advocaat vrijdagavond in NOVA. Als het tot een procedure komt, zal die in Nederland worden gevoerd. Moszkowicz merkt twee feiten aan als onrechtmatige daad: de shock die Beth Twitty is toegebracht doordat zij kennis moest nemen van Jorans bekentenissen in het programma van Peter R. de Vries, en het verzwijgen van de feiten door Joran van der Sloot. “Door te zwijgen over wat hij wist van het lot van Natalee Holloway heeft Joran van der Sloot mogelijk een onrechtmatige daad gepleegd tegen de moeder”, aldus Moszkowicz. Volgens Nova heeft Natalees moeder een procedure voor ogen die lijkt op die in de zaak van OJ Simpson. Hij was niet strafrechtelijk aan te pakken voor de moord op zijn ex-vrouw en haar minnaar, maar werd in een civiele procedure wel schuldig bevonden. NOVA werd vrijdag door 640.000 kijkers (madl: 10.1%) bekeken op Nederland 2.

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:03) – Peter R. de Vries en Gerard Spong voerden vrijdagavond een vurig debat in de talkshow Pauw & Witteman. De Vries en Spong hebben beiden een andere mening over de bekentenis die Joran van der Sloot deed in De Vries’ uitzending over Natalee Holloway. Op de internetsite van Pauw & Witteman reageren kijkers verbaasd op de uitzending. “Ik vond de uitzending van vrijdag zeer ergerlijk. Pauw en Witteman waren zo duidelijk partijdig. Niet erg netjes om Peter R. de Vries met z’n drieën aan te vallen. Laten we niet vergeten dat door zijn programma deze zaak weer in onderzoek is genomen en daar gaat het uiteindelijk om“, reageert iemand. Een ander zegt: “Rare uitzending vanavond. Het dreigde even te ontsporen tussen Peter R. de Vries en Mr. Spong. Partijdigheid van vooral Jeroen Pauw is mijn mening. Storend ook. Ik kreeg het gevoel dat Peter nu onder vuur komt te liggen, is een beetje omgedraaide wereld, wat heeft hij fout gedaan?” Pauw & Witteman werd vrijdag door 1.442.000 kijkers (madl: 30.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen