1,1 miljoen kijkers voor Idols


De kijkcijfers van zaterdag 16 februari 2008 (SKO)

Idols (RTL4, 19:59) – De negende liveshow van Idols was zaterdag met 1.082.000 kijkers (madl: 16.9%) één van de minst bekeken uitzendingen van de vierde editie van deze talentenjacht. Seizoen vier is de slechtst bekeken serie van Idols ooit, maar de nu overgebleven talenten zijn volgens de jury beter dan ooit. “Dit is nog niet eerder gebeurd. Ook niet bij eerdere Big Band-avonden. Dit is gewoon uniek“, spreekt Eric van Tijn. Jerney Kaagman: “Het meeste talent valt in deze vierde editie.

Eric van Tijn benadrukt dat de Big Band-avond er altijd bij zat. “Die waren ook goed, maar niet zo goed als dit. Het was echt uniek. Allemaal sensationele optredens. Echt een bijzondere avond.” John Ewbank noemt het ‘ongelooflijk’. “Ik geef het ze te doen de kijkers om te kiezen. Voor ons is het heel moeilijk. Ik weet het even niet meer.” Jerney Kaagman denk dat Idols eindelijk een echt popidool zal opleveren. “Daar lijkt het nu wel op eigenlijk. De meeste kans tot noch toe.”

De Nieuwe Uri Geller (SBS6, 20:00) – Voor het eerst sinds de start dook het programma De Nieuwe Uri Geller onder de grens van één miljoen kijkers. De Nieuwe Uri Geller met Tooske en Henkjan Smits kende drie weken geleden met ruim anderhalf miljoen kijkers een goede première. Tooske en Henkjan zagen het kijkerspubliek tijdens de tweede liveshow zelfs groeien, maar vorige week behaalde de show een voorlopig dieptepunt met 1,2 miljoen kijkers. De dalende trend wordt voorgezet, want zaterdag keken nog 981.000 kijkers (madl: 15.2%) naar de vierde liveshow met Uri Geller. Secretaris Jan Willem Nienhuys van de Stichting Skepsis zal er niet wakker van liggen dat steeds minder mensen naar de show kijken. “Dit soort programma’s biedt profiteurs en charlatans vrij baan nog meer mensen te bedriegen.

[email protected] (AVRO, Ned2, 20:15) – Het nieuwe muziekprogramma [email protected] met presentatrice en musicalster Chantal Janzen ging zaterdag met matige kijkcijfers van start tegenover het beter bekeken Idols: 353.000 kijkers (madl: 5.6%) keken naar de eerste uitzending. “Het is een programma zonder toeters en bellen. We zijn geen Hart in aktie, we geven geen rolstoelen weg of zoiets, het is gewoon heel puur, alleen de muziek en het verhaal, niet meer en niet minder dan dat“, vertelt Chantal aan TVgids.nl. Janzen is erg tevreden met het resultaat: “Wat ik niet had durven hopen waren hoe mooi en persoonlijk de verhalen zijn waar mensen mee komen. Dingen, geheimen, die ze nooit hebben durven vertellen. Mensen kunnen sommige dingen niet zeggen, maar met een lied lukt het ze wel.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen