857.000 kijkers voor Holland’s Next Top Model


De kijkcijfers van maandag 17 december 2007 (SKO)

Holland’s Next Top Model (RTL5, 20:31) – De 20-jarige Cecile uit Middelburg is de winnares geworden van de derde editie van het RTL 5-programma Holland’s Next Top Model. Ze wist uiteindelijk haar rivalen Kassandra en Carmen te verslaan in de spannende live finale. De rode Cecile kreeg veel stemmen. “De jury, maar ook het stemmend publiek waren het meest te spreken over de kwa- liteiten van Cecile zo bleek uit een over- tuigende meerderheid aan stemmen“, aldus een zegsvrouw.

In de Lichtfabriek was tout modeminnend Nederland aanwezig om getuige te zijn van de spectaculaire catwalkshows. Cecile heeft nu een modellencontract ter waarde van 75.000 euro bij ModelMasters The Agency gewonnen. Ook doet ze in januari mee aan de prestigieuze verkiezing ‘Ford Supermodel Of The World’ die in New York plaatsvindt. “De winnares van vorig jaar, Sanne Nijhof, was vorig jaar tevens winnares van de ‘Ford Supermodel of the Year contest 2007’“, aldus de zegsvrouw. De finale van Holland’s Next Top Model scoorde maandag 857.000 kijkers (madl: 12.8%).

Kerst met Marc-Marie en Yvon (KRO, Ned3, 19:30) – Marc-Marie Huijbregts en Yvon Jaspers hadden al lang het plan om samen een programma te maken, maar nooit kwam het er daadwerkelijk van. “En nu gaan we het dan toch doen!“, zegt Yvon bij TVgids.nl. In Kerst met Marc-Marie en Yvon speelt ieder duo met 25 kandidaten een kerstquiz. “Er zijn ongelooflijk veel programma’s op televisie met de feestdagen, maar dat zijn allemaal bestaande formules in een kerstjasje“, zegt Yvon. “Er is niets dat écht over kerstmis gaat. Kerst met Marc-Marie en Yvon wel. En dat is helemaal op ons lijf geschreven. We zijn allebei dol op kerst en verzamelen het hele jaar door kerstballen.” Volgens de KRO is Marc-Marie een fervent Triviantspeler en Yvon kan niet tegen haar verlies. Jaspers: “Dat is helemaal niet waar (lacht). Ik ben ook gek op Triviant en Marc-Marie kan ook helemaal niet tegen zijn verlies. Ik weet dus nu al dat we allebei superfanatiek worden. Ze moeten de vragen daarom ver bij ons vandaan houden, anders zoeken we allebei de antwoorden alvast op internet op!” Kerst met Marc-Marie en Yvon trok maandag 698.000 kijkers (madl: 12.9%).

Samen tegen kanker (NCRV, Ned2, 21:00) – De NCRV en KWF Kankerbestrijding maakten samen een vuist tegen kanker tijdens de speciale televisieactie Samen tegen kanker, dat maandag door 224.000 kijkers (madl: 3.3%) bekeken werd op Nederland 2. Tijdens de live actie op Nederland 2 probeerden presentatoren Mieke van der Weij en Ernst Daniël Smid zoveel mogelijk donateurs te werven. Vorig jaar was de presentatie nog in handen van de inmiddels overleden Jos Brink. “Ik had niet gedacht dat Jos eerder zou gaan dan ik“, zegt partner Frank Sanders in NCRV Gids. “Dat had ik nooit bij Jos verwacht. Hij had altijd hartklachten, hij had weleens een pijntje zus en een pijntje zo, maar verder was hij ijzersterk. Hij is echt weg. Alles is anders. Ik ben hem kwijt, maar ook weer niet, want hij zit in mijn hoofd. Ik denk graag terug, dat is aangenaam, maar tegelijk is het zo pijnlijk. Ja, het valt me vies tegen. Het is wel heel beschermend om iemand om je heen te hebben, zeker een partner als Jos. Het voelt ook wel een beetje naakt nu.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen