1,6 miljoen kijkers voor Gooische Vrouwen


De kijkcijfers van zondag 11 november 2007 (SKO)

Gooische Vrouwen (RTL4, 20:34) – De slotaflevering van Gooische Vrouwen eindigde zondag met een open einde. De duivelse au pair Tippiwan verstopte een bom in een bruiloftscadeau om de vier Gooise vriendinnen Anouk, Cheryl, Willemijn en Claire van het leven te beroven. “Is dit een kookwekker?“, vroeg Willemijn zich nog af. Niets bleek minder waar; als het display van de bom aftelt naar nul eindigt de serie. Actrice Cystine Carreon heeft genoten van haar rol als de duivelse Tippiwan.

Tippiwan is de valse rode draad in het verhaal, ze is een bizarre factor en ongrijpbaar. “Hoewel de rol nu groter is, heb ik nog steeds weinig tekst, ik moet bijna alles met mijn blik doen“, vertelt Cystine aan Televizier. “Dat vind ik zo leuk aan tv: dat je ook veel ‘zegt’ met alleen je wenkbrauwen. In het script staat mijn tekst in het Engels. Ik moet er gebrekkig Engels met een Thais accent van maken. Maar improvisatie is Gooische Vrouwen eigen. Als je ziet hoe Peter Paul Muller zijn rol Martin Moreiro vertolkt: de helft staat niet in het script.” De slotaflevering van de populaire komedieserie Gooische Vrouwen werd zondagavond door 1.639.000 kijkers (madl: 20.0%) bekeken na het eredivisievoetbal in RTL Voetbal (2,4 miljoen kijkers).

Stellenbosch (VPRO, Ned2, 20:15) – Jeroen Willems geniet een internationale reputatie als acteur en het grote publiek in Nederland leert hem nu kennen in de serie Stellenbosch. “Met Stellenbosch heb ik de smaak te pakken gekregen van het verhalen vertellen voor een groot publiek, zonder dat je de mensen als dom beschouwt. Daar is volgens mij behoefte aan. Ik voel in elk geval die behoefte wel“, zegt Willems in het AD. “Ik vind dat we nu wel heel erg in het Idols-tijdperk leven. Snel scoren, snel geld verdienen. Er kan zoveel meer, het kan zoveel beter. Dat wil ik ook de komende jaren met televisie en film laten zien.” Dat is niet eenvoudig, zegt Willems. “Twee jaar terug heb ik voor het theater een uitermate succesvol Jacques Brel-programma gemaakt. Ik dacht: dat lijkt me wel iets voor een televisie-registratie. Geen enkele omroep toonde interesse, terwijl elke net-afgestudeerde cabaretier uren tv aangeboden krijgt. Ik gun het die cabaretiers, maar ik begrijp het gewoon niet.” Stellenbosch ging vorige week met ruim een miljoen kijkers van start. De tweede aflevering van Stellenbosch werd zondag door 761.000 kijkers (madl: 9.6%) bekeken.

In Europa (VPRO, Ned2, 21:11) – In Europa is een nieuwe documentaireserie van 35 afleveringen, naar het boek van Geert Mak. Het is een “historisch reisverhaal“, vertelt eindredacteur Roel van Broekhoven in het NRC. Het In Europa-project dijde in de loop der jaren steeds verder uit; uiteindelijk kwamen de makers op het idee locaties aan jaartallen te koppelen en die als uitgangspunt te nemen. “Daarbij moesten de juiste mensen worden gevonden, die de kleine verhalen konden vertellen die stonden voor de grote gebeurtenissen in dat jaar“, legt Van Broekhoven uit. “Want één ding stond vast: het moest een historisch reisverhaal worden, geen saaie geschiedenisserie. We kijken steeds, aan de hand van plekken en gesprekken in het heden, wat daar is gebeurd of vervormd in de loop van de geschiedenis. Televisie staat en valt bij de juiste mensen met de mooie verhalen. Veel ooggetuigen die Geert sprak – veteranen uit de Eerste Wereldoorlog bijvoorbeeld – zijn inmiddels overleden. Maar Geert moest destijds alles in zijn eentje doen. Wij hebben vijf researchers die weken bellen voor één aflevering. En zeven makers zijn voor dit project al een paar jaar op pad.” De start van In Europa werd zondagavond door 774.000 kijkers (madl: 9.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen