685.000 kijkers voor Heel Holland Helpt


De kijkcijfers van vrijdag 19 oktober 2007 (SKO)

Wendy: Heel Holland Helpt (RTL4, 20:29) – Het nieuwe programma Wendy: Heel Holland Helpt is vrijdagavond met 685.000 kijkers (madl: 10.4%) van start gegaan op RTL 4. Daarmee behaalde de amusementsshow een 21ste plaats in de kijkcijfer top-25. Wekelijks krijgen vijftig mensen duizend euro om daar iets goeds mee te doen voor een ander. Eén van die weldoeners is Cheyenne Hartehof: “Zodra je de naam Wendy van Dijk noemt, dan gaat er een hele wereld voor je open…

Cheyenne Hartehof sprak vrijdag in RTL Boulevard vol lof over presentatrice Wendy. “Ze is er gewoon voor geboren, volgens mij. Ik kan ook niemand anders bedenken die geschikt is om zo’n programma te doen. Ik denk dat als Wendy niet voor de televisie werken, ze maatschappelijk werkster zou wezen of zo.Jan Sandifort deed ook mee aan het programma. “Het leuke is dat je dan Wendy staat en die staat gewoon mee te janken. Die laat gewoon lekker alles gaan. Dat is fantastisch. Het was alsof ik al jaren met Wendy samenwerkte, zoiets was het...”

In Duet Met André Hazes (RTL4, 21:43) – André Hazes junior heeft een nummer 1-hit te pakken. Het duet met zijn overleden vader, ‘Bedankt, mijn vriend’, bereikt maandag de hoogste plaats in de Single Top 100. Het liedje is het eerste van het album waarop bekende artiesten duetten zingen met de volkszanger. De duetten worden uitgebracht naar aanleiding van het nieuwe RTL-programma In Duet met Hazes, dat vrijdag met 695.000 kijkers (madl: 9.9%) van start ging. De top van de singlelijst wordt komende week sowieso beheerst door Nederlandse artiesten. Jeroen van der Boom staat tweede met ‘Jij bent zo’ en de Zeeuwen van Bløf doen het goed op drie met ‘Alles is liefde’. De vierde plek is voor René Froger en ‘Doe maar gewoon’, terwijl Gerard Joling vijfde staat met zijn liedje ‘Maar vanavond’.

Turks Fruits (RTL4, 23:05) – Als eerbetoon aan de vrijdag overleden Jan Wolkers bracht RTL 4 vrijdagavond na 4 in het land de film Turks Fruit op de buis. De film is gebaseerd op het boek van Jan Wolkers en werd door 487.000 kijkers (madl: 16.2%) bekeken. Bij Turks Fruit-regisseur Paul Verhoeven overheerste een ‘gevoel van droefheid en verlies’. “Ik heb door Jan Wolkers geleerd en begrepen wat kunst en kunstenaar zijn is.” Voor Monique van de Ven, die de hoofdrol speelde in Turks Fruit, kwam het overlijden toch nog onverwacht. “Hij is mijn vader, mijn schepper geweest sinds Turks Fruit, sinds mijn negentiende. We zijn de afgelopen 35 jaar heel erg goed bevriend gebleven.” Jan Wolkers wordt woensdagmiddag gecremeerd op de Nieuwe Ooster in Amsterdam, zo is vrijdag bekend geworden.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen