184.000 kijkers voor Gezond Weer Op


De kijkcijfers van woensdag 3 oktober 2007 (SKO)

Gezond weer op (NET5, 22:30) – De eerste aflevering van het nieuwe reality- programma Gezond Weer Op met Art Rooijakkers werd woensdag door 184.000 kijkers (madl: 3.3%) bekeken bij Net 5. In de drukbezochte centrale hal van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam praat Art met patiënten en bezoekers. “In het begin was ik wel bang dat het donker en somber zou zijn, maar dat is het niet. Het gaat ook bijna niet over de ziekte, maar om de verhalen achter de mensen.

Art Rooijakkers heeft het druk bij Net 5. Naast Gezond Weer Op, maakte hij voor de zender ook Als de vrouw van huis is. Deze maand gaat bovendien zijn nieuwe datingshow Outback Jack van start. “Ik ben net terug uit Australië voor Outback Jack en het ziet ernaar uit dat we ook weer Peking Express gaan doen“, vertelt Art in Televizier. “De programma’s die ik presenteert, zijn allemaal op mijn pad gekomen en passen bij me. Ze hebben gemeen dat het niet om mij draait; het zijn geen personality shows. Ik vertel slechts het verhaal van de deelnemers en stel hopelijk de vragen waarop de mensen thuis ook antwoord willen hebben.

Gesprek van de Dag (Het Gesprek, 21:01) – De nieuwe discussiezender Het Gesprek behaalde woensdagavond op haar tweede uitzendavond een marktaandeel van 0.3 procent. Actrice Victoria Koblenko is één van de weinige vrouwelijke interviewers op de zender. “Het is vreselijk eng“, zegt Victoria in BN/DeStem. “Ik ben geen interviewer. Waar ik voor ga, is een goed gesprek in een positief getinte praatshow. In de media hoor je alleen maar negatieve dingen. Goed nieuws is doorgaans géén nieuws, maar ik waag dat te betwijfelen. Dat maakt deze nieuwe klus meteen ook een uitdaging.” Koblenko is, zo zegt ze, gevraagd vanwege haar netwerk. “Net als de andere presentatoren. Ik praat met bekende, maar ook onbekende mensen over wat hen drijft. Het zou oersaai zijn om alleen maar BN’ers te nemen, bovendien ben je dan in een week klaar. Als mensen maar leuk kunnen vertellen, is het vanzelf leuk om naar te kijken. Ik wil graag Rita Verdonk als eerste gast. Ik wil het met haar over alles hebben, als het maar geen politiek is.” De best bekeken uitzending op Het Gesprek was woensdagavond Gesprek van de Dag met 21.000 kijkers (madl: 0.3%).

Pauw en Witteman (VARA, Ned1, 23:08) – Jeroen Pauw kijkt iedere ochtend direct naar wat zijn praatprogramma Pauw en Witteman de avond ervoor heeft gescoord. De presentator is echter niet altijd blij met een hoog kijkcijfer, vertelde hij onlangs bij Het Gesprek. “We hadden een uitzending gehad, waar ik zo’n verschrikkelijke kater van had. Ik dacht: ik hoop niet dat al te veel mensen dit gezien hebben. En dan waren er 880.000 mensen die een beroerde uitzending hadden gezien”, vertelt Jeroen. “Die nacht heb ik echt heel slecht geslapen. We hadden een goede gast en we doen het gewoon niet goed. We hebben Cecilia Bartoli en die praat over iets waarvoor ze wil komen, namelijk één of andere diva die 200 jaar geleden geboren is. (..) Dan denk ik aan mijn moeder, die weliswaar dood is, maar ze staat voor me als het type mens, waarvan ik denk: die weet echt niet wie Maria Malibran is. We moeten zorgen dat we het toegankelijk en spannend maken. Dat doen we dan niet goed, dat voelen we dan niet aan. Wij voelen allebei dan dat het te lang duurt en horen over ons oortje: ‘Nog 7 minuten’.” Om na drie of vier minuten het gesprek te eindigen, was volgens het Paul Witteman niet mogelijk. “Dat is alleen interessant wanneer de volgende gast dat kan waarmaken en dat was nu niet aan de orde, ha ha.” Pauw en Witteman werd woensdagavond door 621.000 kijkers (madl: 18.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen