945.000 kijkers voor Wonderen bestaan


De kijkcijfers van maandag 23 juli 2007 (SKO)

Wonderen bestaan (KRO, Ned1, 22:31) – Yvon Jaspers presenteert sinds vorige week een nieuwe reeks afleveringen van het programma Wonderen Bestaan. Zowel Wonderen Bestaan als Yvons andere programma, Boer zoekt vrouw, richten zich vooral op volwassen kijkers. Vroeger maakte ze ook kinderseries, zoals Het Klokhuis en Knofje. “Ik heb al heel lang geen programma voor kinderen meer gemaakt, maar af en toe kriebelt het weer“, vertelt de 34-jarige presentatrice in Televizier.

Yvon Jaspers weet niet wat haar voorkeur heeft: televisie voor kinderen of volwassenen. “Het één is niet leuker dan het ander; de combinatie zou leuk zijn. Een programma voor kinderen heeft zo’n totaal andere sfeer en Wonderen Bestaan is natuurlijk inhoudelijk een zwaar programma. Bovendien heeft het een praktische reden dat ik het niet meer doe. Behalve dat het nu bij mij thuis ‘een kinderprogramma’ is, is het ook niet haalbaar om nóg een programma te presenteren.” Wonderen Bestaan scoorde maandag 945.000 kijkers (madl: 17.6%). (Foto: Bastiaan Heus)

Eerwraak (Human/Ned2, 22:41) – Documentairemaker Frans Bromet volgt in de film Eerwraak twee Nederlandse meisjes van Turks-Koerdische afkomst die het probleem van eerwraak onder de aandacht willen brengen. Uit de documentaire blijkt dat eerwraak sterk aanwezig is in Nederland. “We hebben gesproken met een jongen die zijn vriend met een broodmes heeft neergestoken. En we zijn naar een wijk in Haarlem geweest, waar we met jongeren spraken. Ze waren allemaal voor eerwraak“, aldus Bromet bij de AVRO. Er is volgens Bromet nog hoop. “Het educatieproject waar de meisjes aan meewerkten, was heel succesvol. Maar dat is nu weer gestopt wegens gebrek aan subsidie. Gelukkig was er bij de première van Eerwraak een ambtenaar die wel wat zag in het project, dus wie weet komt er nog wat geld los uit Den Haag.” De documentaire Eerwraak werd maandagavond door 338.000 kijkers (madl: 7.6%) bekeken, na de actualiteitenrubriek Nova (1 miljoen kijkers).

Deal or no Deal (Tien, 19:27) – Deal or no Deal-presentator Beau van Erven Dorens denkt dat hij volwassener is geworden dan aan het begin van zijn tv-carrière. “Ik had inderdaad aanvankelijk mijn bedenkingen bij het presenteren van quizzen – ik heb tot vijf keer toe een aanbod in die richting geweigerd – maar inmiddels heb ik het omarmd“, vertelt Van Erven Dorens in VARA TV Magazine. “Sterker nog, ik doe Deal or no deal gewoon hartstikke graag, ik ben er zelfs trots op. Niet dat het ’t belangrijkste is, maar we halen toch zo’n 600.000 kijkers, wat voor Tien echt heel goed is.” Een talkshow ziet de presentator niet zitten. “Och, zo’n leven als Frits en Henk waarbij alles in het teken stond van dat ene programma, trek ik niet. En met nieuws heb ik het ook wel gehad. Wat niet wegneemt dat een programma als De wereld draait door, natuurlijk een droom is. En dan vooral de rol van Marc-Marie Huijbregts, die twee minuten voor aanvang van het programma aanschuift zonder enig benul wat hem te wachten staat.” De herhaling van Deal or no Deal trok maandag 221.000 kijkers (madl: 4.4%). Aansluitend scoorde De Gouden Kooi 532.000 kijkers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen