358.000 kijkers voor Sterren op het doek


De kijkcijfers van woensdag 4 juli 2007 (SKO)

Sterren op het doek (MAX, Ned2, 20:52) – De eerste aflevering van het MAX-programma Sterren op het doek, waarin steeds een andere ster door drie verschillende kunstenaars op het doek gezet wordt, werd woensdagavond door 358.000 kijkers (madl: 6.6%) bekeken op Nederland 2. Presentatrice Hanneke Groenteman ontving in de eerste uitzending Albert Verlinde. “Voor iemand die houdt van kunst, van mensen en van spannende, leuke televisie is dit een droomprogramma.

Volgens Groenteman zit het programma vol verrassende, ontroerende en spannende momenten. “De resultaten zijn verbluffend“, vertelt ze in Televizier. “Ik zou de schilderijen stuk voor stuk zó in huis willen hebben. In Engeland was het format zeer gewaardeerd en ik vind de Nederlandse versie nog rijker dan die van de BBC, ook door de zorgvuldige en creatieve manier van filmen. Of dat ook in de kijkcijfers tot uiting komt, is afwachten.” In de volgende uitzending van Sterren op het Doek staat de bekende zanger Marco Borsato centraal.

The Wedding Planner (RTL5, 20:33) – Actrice en zangeres Jennifer Lopez, woensdag te zien in de film The Wedding Planner, wil geen ‘J-Lo’ meer genoemd worden en daarvoor heeft ze een duidelijke reden. De beroemde American Latina wil niet meer herinnerd worden aan haar verleden als ster die bekend stond als lastpak. In die tijd gingen er nogal stevige geruchten rond dat ze niet te harden was achter het podium of voor de camera. Bovendien is het volgens Lopez tijd voor een nieuw hoofdstuk in haar carriëre. Ze wil minder in komedies spelen en minder blije muziek maken. Daarvoor in de plaats wil ze serieuzere projecten oppakken. Desondanks speelt Lopez de komende twee jaar nog in minimaal twee komedies. Andere filmrollen heeft ze nog niet. The Wedding Planner scoorde woensdagavond 609.000 kijkers (madl: 10.8%).

Tennis Wimbledon (RTL7, 11:59) – Het Wimbledonsprookje met Michaëlla Krajicek in de hoofdrol is uit. De Nederlandse werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Marion Bartoli. “Ik heb in de tweede en derde set een hele slechte wedstrijd gespeeld“, liet Krajicek weten in De Telegraaf. “Het leek wel of ik niet op de baan stond, alles ging fout. Er is verder eigenlijk weinig aan toe te voegen. Ik ben heel blij dat ik de kwartfinales heb gehaald. Dat was lang niet gebeurd. Ik kwam naar dit toernooi met het idee dat ik wel zou kijken hoe het zou gaan en heb toch wat goeds laten zien.” Ondanks het roemloze afscheid in de kwartfinale heeft het goede optreden op Wimbledon Michaella Krajicek ook veel opgeleverd. Met de punten die ze hier bij elkaar heeft geslagen, zal ze weer terugkeren op de rand van de top dertig. Hierdoor zal ze bij het volgende grandslamtoernooi, de US Open, opnieuw geplaatst zijn. Daarnaast leverde haar plek in de kwartfinale omgerekend circa 130.000 euro op. Het verslag van Wimbledon werd tussen 12.00 en 19.50 uur door gemiddeld 540.000 kijkers (madl: 26.4%) bekeken. Het RTL Z Nieuws van 17.45 uur, dat tussen de wedstrijd van Krajicek uitgezonden werd, trok 1.202.000 kijkers (madl: 43.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen