1,1 miljoen kijkers voor RTL Nieuws


De kijkcijfers van dinsdag 26 juni 2007 (SKO)

Half acht Nieuws (RTL4, 19:30) – Veel tv- programma’s besteedden dinsdag uit- gebreid aandacht aan de overeenkomst tussen RTL Nederland en Tien. In het RTL Nieuws, dat door 1.077.000 kijkers (madl: 21.9%) werd bekeken, kwam onder meer Bridget Maasland aan het woord. Het Tien-gezicht vertelde het ‘jammer’ te vinden dat de zender stopt. “Ik geloofde zeer in Tien“, zei ze. “Maar ik ben blij dat we nieuwe stappen kunnen zetten. We gaan nu weer met volle kracht vooruit.

John de Mol reageerde ook voor de camera’s van RTL Nieuws. “Een nederlaag is een groot woord. Het is een teleurstelling“, zo reageerde De Mol op het stopzetten van ‘zijn’ tv-zender. “Toen we twee jaar geleden begonnen met Talpa/Tien hadden we het allemaal anders voorgesteld.” Het is de tweede keer dat de bekende mediaondernemer de stekker moet trekken uit een tv-zender. In de jaren ’90 gebeurde dat al met sportzender Sport7. Ook toen moest hij personeel ontslaan. Ook nu moet hij ongeveer honderd medewerkers van Tien vertellen dat ze geen werk meer hebben. Het NOS Journaal werd dinsdagavond bovengemiddeld goed bekeken: het acht uur bulletin trok 2.026.000 kijkers (madl: 34.1%). Nova, waarin John de Mol te gast was, werd later op de avond door 659.000 kijkers (madl: 10.8%) bekeken.

Van jonge leu en oale groond (KRO, Ned2, 18:44) – Bijna iedere regionale televisiezender in Nederland heeft inmiddels een eigen soap in productie. Op de bekendste regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond van RTV Oost, stemden op sommige avonden zeker de helft van alle kijkers in Overijssel af, zo’n 375.000 mensen. Een marktaandeel van vijftig procent is zeer groot. Zeker vier verschillende regionale zenders, waaronder Omroep Gelderland en RTV Noord-Holland, kochten de rechten van Jonge Leu. De dvd’s van het eerste seizoen waren door het postorderbedrijf nauwelijks aan te slepen en de verkoop liep zelfs beter dan de dvd van Harry Potter. Ook de KRO kocht de rechten van de Twentse serie. De aflevering van dinsdag werd door 410.000 kijkers (madl: 9.7%) bekeken. “De serie is buitengewoon goed ontvangen, we hebben veel positieve geluiden gehoord“, zegt Simone de Wit, hoofd Godsdienst en Cultuur van de KRO bij GPD.

Hermans Helden (RTL5, 21:31) – Erik van Dam uit Amersfoort wordt chef-kok van Las Palmas in Rotterdam, met 900 vierkante meter het grootste visrestaurant van Nederland. Van Dam is dinsdagavond tijdens de rechtstreeks uitgezonden finale van Hermans Helden tot winnaar uitgeroepen. In dit tv-programma gingen acht professionele koks de culinaire strijd aan. Na zeven afleveringen waren er twee helden over: Erik van Dam en Krispijn Wessel van Helsdingen uit Rotterdam. Tot aan de finale was het spannend aan wie eigenaar Herman den Blijker de sleutel van ‘zijn winkel’ zou geven. Kooktechnisch sprong Erik er uit, Krispijn viel op door zijn communicatieve vaardigheden. Uiteindelijk vond hij Erik het meest compleet. Hermans Helden werd dinsdag door 869.000 kijkers (madl: 13.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen