731.000 kijkers voor Liefde op het tweede gezicht


De kijkcijfers van woensdag 27 juni 2007 (SKO)

Liefde op het tweede gezicht (SBS6, 21:32) – Het slot van de omstreden datingshow Liefde op het tweede gezicht werd woensdagavond door 731.000 kijkers (madl: 12.6%) bekeken. In het programma met Maureen du Toit gingen mensen met een zichtbare handicap op zoek naar een partner. “Feitelijk zijn deze mensen dankzij het programma nog eens extra beschadigd“, vindt Lingo- gezicht Lucille Werner. Ze vindt dat de makers slordig met de kandidaten zijn omgegaan.

Eerst moesten ze leren leven met hun verminking; nu staan ze in het openbaar voor schut omdat vrijwel niemand iets met hen wil beginnen“, vervolgt Werner in het Algemeen Dagblad. “Op zich is er niks mis mee om mensen met een handicap zichtbaar te maken op televisie. Dat hebben wij zelf ook gedaan met onze missverkiezing voor gehandicapten. Maar dit is balanceren op het randje. De grenzen van datingprogramma’s zijn hiermee bereikt of misschien zelfs overschreden.

Goede tijden slechte tijden (RTL4, 20:03) – Charlotte Besijn heeft een zwaar seizoen achter de rug. Haar personage Barbara Fischer in Goede tijden slechte tijden kreeg borstkanker. “Ik heb deze verhaallijn meer mee naar huis genomen dan ooit iets anders“, vertelt Besijn in Televizier. “Er hangt zo’n sluier overheen, omdat het je persoonlijk raakt; het heeft zo te maken met je lijf en met de dood. Het is niet irreëel zoals veel verwikkelingen in een soap, want het gebeurt overal om je heen. En het zijn zware, emotionele scènes om te spelen. Je moet je helemaal openstellen. Daardoor ben je veel labieler dan normaal, kwetsbaarder, eerder geïrriteerd. Aan het eind van elke opnamedag moest ik een ritueeltje doen om het kwijt te raken, om het van me af te schudden. Je stelt jezelf vragen, het blijft doorwerken in je hoofd. Het is niet zo dat ik ’s avonds gedeprimeerd op de bank zat, maar ik was wel extra gevoelig. Vooral de scènes na de operatie, waarbij er een borst van Barbara werd afgezet, vond ik heel confronterend.” Goede tijden slechte tijden werd woensdag door 1.127.000 kijkers (madl: 21.3%) bekeken bij RTL 4.

Day Break (Veronica, 22:20) – Rechercheur Brett Hopper beleeft in de serie Day Break een dag steeds weer opnieuw. Het is misschien ook handig, want zo kan hij er achterkomen wie hem wil laten opdraaien voor de moord op de assistent van de officier van justitie Alberto Garza. “Veel personages die ik eerder heb gespeeld zijn niet zo gedreven als Brett Hopper“, aldus acteur Taye Diggs in een interview via Televizier. “Dat is één van de redenen waarom ik voor deze rol heb gekozen.” De acteur moest wel wennen aan het opnameschema. “Ik moet behoorlijk lange uren maken en de emotionele gemoedstoestand van mijn personage vasthouden, dat is echt een uitdaging.” Day Break trok woensdag 308.000 kijkers (madl: 5.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen