405.000 kijkers voor Heroes


De kijkcijfers van donderdag 21 juni 2007 (SKO)

Heroes (RTL5, 21:29) – De eerste afleve- ring van de nieuwe Amerikaanse serie Heroes werd donderdagavond door 405.000 kijkers (madl: 6.8%) bekeken bij RTL 5. Voorafgaand trok CSI New York nog 556.000 kijkers (madl: 10.3%). Acteur Masi Oka speelt in de serie een Japanse Amerikaan die door de tijd kan reizen. “Ik ben dol op mangastrips, ik verzamel ze. Heroes is geïnspireerd op allerlei verschillende striphelden“, aldus Oka. “Ik heb mijn personage gebaseerd op wat ik las in Manga’s.

De in Japan geboren acteur kwam op zijn zesde jaar met zijn gescheiden moeder in Los Angeles terecht. Toen hij 12 was stond hij op de cover van het prestigieuze Time magazine als studiehoofd met een IQ van 180. Vorig jaar kreeg Oka de rol van Hiro in Heroes. “Ik vond het ook leuk om in een Amerikaanse serie opeens Japans te spreken. Ik merk ook dat Hiro ontzettend populair is bij de Japanse jeugd in Amerika. Het is denk ik de eerste keer dat een Japanner een hoofdrol speelt in een tv-serie in Hollywood. Dat betekent nogal wat voor ze, merk ik. Ze zijn blij dat het eindelijk eens niet een stereotype Japanner is, die worden immers meestal als de vijand neergezet.” Hiro is volgens de slimme acteur een positief rolmodel. Oka: “Misschien nog belangrijker is dat hij Amerikanen aanspreekt: een universele held.

George Michael: een ander verhaal (NPS, Ned3, 20:27) – George Michael was jarenlang in een depressie, maar is nu weer terug in de spotlights. Donderdagavond was hij op Nederland 3 te zien in de documentaire Een ander verhaal. Dit programma over het leven van de Britse zanger werd door 359.000 kijkers (madl: 6.5%) bekeken. George windt zich erg op over de popmuziek van tegenwoordig. “Popmuziek werd vroeger beschouwd als iets geweldigs“, vertelt George in Televizier. “Tegenwoordig staat pop voor shit. Dat komt omdat de meeste artiesten hun nummers niet zelf meer schrijven. Als ik een bandje als Westlife hoor, dan word ik onpasselijk. Ze zingen teksten die zijn geschreven door een platenbaas van middelbare leeftijd. Het allerergste is dat mensen het nog mooi vinden ook.” George is nu met zijn eerste tournee in vijftien jaar bezig. “Ik heb iets goed te maken tegenover mijn trouwe fans. Ze zijn zo geduldig geweest. Maar bovenal doe ik het omdat ik zo enorm veel van muziek hou.

RTL Boulevard (RTL4, 18:37) – RTL Boulevard opende donderdag met een item over het huwelijk van Emile Ratelband. De 58-jarige positivo trouwde donderdagavond met zijn 21 jaar jongere, hoogzwangere vriendin Moon. Het was voor de tweede keer in zijn leven dat de inspirator zijn jawoord gaf. In de lente van 2005 ontmoette het inmiddels kersverse echtpaar elkaar voor het eerst. “Qua uiterlijk viel ik niet op haar en zij niet op mij. Alleen al omdat ik veel ouder ben. Pas na een paar weken viel het kwartje“, aldus Ratelband in De Telegraaf. In een witte limousine van negen meter lang werd het bruidspaar van huis afgehaald, en naar het museum gebracht. Daar wachten onder meer Wibi Soerjadi, Johan Vlemmix en Rob de Nijs en zijn aanstaande echtgenote Henriëtte, die voor het eerst na de door RTL Boulevard genoemde ‘rattengate’ weer in het openbaar verschenen. RTL Boulevard werd donderdag door 858.000 kijkers (madl: 21.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen