2,9 miljoen kijkers voor Nederland – Servië


De kijkcijfers van zaterdag 23 juni 2007 (SKO)

Voetbal EK onder 21 finale Nederland – Servie (Tien, 20:42) – De finale van het EK Voetbal onder 21 tussen Nederland en Servië werd zaterdag door 2.886.000 kijkers (madl: 45.5%) bekeken op Tien. Op het hoogtepunt tegen het einde van de wedstrijd zagen ruim 3,4 miljoen kijkers de talenten van Foppe de Haan opnieuw Europees kampioen worden. Na De Wedstrijden werd door 965.000 bekeken. Tien sloot de zaterdagavond af als marktleider met een marktaandeel van 30,4% (20-49).

De tweede Europese voetbaltitel op rij gaf Foppe de Haan veel voldoening. “Zelfs wat meer dan vorig jaar. Toen beschikten we over meer kwaliteit dan nu. Deze spelersgroep was echt een hecht team. Daar ben ik trots op. Ik denk dat het Nederlandse voetbal er goed op staat.” Ook Johan Cruijff is enthousiast: “Ze hebben het vrij goed gedaan. Het valt niet mee zo’n toernooi in eigen land te winnen. De druk was toch groter dan vorig jaar in Portugal.” Het KNVB-contract van de bijna 64-jarige De Haan loopt af in 2008. “Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet. Zolang ik fit ben, ga ik door. Dat moet ook van mijn vrouw. Zij heeft wel eens gezegd: als je stopt, ga je dood.

KRO Detectivenacht (KRO, Ned2, 22:44) – Voor de zevende keer organiseerde de KRO vannacht de KRO Detectivenacht. De kijkers mochten kiezen welke detectives deze nacht uitgezonden zouden worden. Acteur Kevin Whately uit de detective Lewis is verrast als hij hoort over de KRO Detectivenacht. “Ik weet zo net nog niet of ik zelf de hele nacht zou kijken. Eén film zou ik leuk vinden, misschien twee – als ik vast zou zitten in een vliegtuig“, aldus Whately bij TVgids.nl. “Maar acht uur detectives is voor mij te veel van het goede. Trouwens, misschien is het puur toeval, maar in Groot-Brittannië hebben we net een heel Morse-weekend achter de rug, met afleveringen van detectiveseries, concerten en documentaires. Misschien hebben ze het idee wel gestolen uit jullie land.” De detectiveserie A touch of frost opende de detectivenacht om 22.45 uur en werd door 547.000 kijkers (madl: 11.4%) bekeken. Taggart trok om 00.25 uur 247.000 kijkers, waarna het eerste deel van de detective Prime Suspect vanaf 01.40 uur door 146.000 kijkers bekeken werd.

Grim (NCRV, Ned2, 21:10) – Voor het nieuwe reportageprogramma Grim gaat Cees Grimbergen met zijn vertrouwde redactie van Rondom 10 op stap in Nederland. Eindelijk weer op reportage, voor Grimbergen is het een cadeautje. “Ik ben toch meer een journalist van de straat. De basis van het journalistieke vak“, aldus Grimbergen bij de GPD. Het programma komt op de plek van Rondom 10, dat tot 1 september met zomerstop is. Grimbergen: “In Grim kunnen we thema’s behandelen die niet in Rondom 10 passen. Je kunt niet drie kwartier over de betekenis en de zin van hardlopen discussiëren, dat hou je niet vol. Er zijn onderwerpen die gewoon beeld nodig hebben.” Een typisch voorbeeld daarvan is de eerste aflevering, waarin de verrommeling van het Nederlandse landschap centraal staat. “Vinexlocaties, de HSL, reclamezuilen, bedrijventerreinen. Dit is echt het dilemma van Nederland. Een steeds groter wordende kwestie, niet alleen in het westen, ook in Friesland. De economische drang veroorzaakt enorme veranderingen.” De eerste aflevering van Grim werd zaterdag door 172.000 kijkers (madl: 2.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen