962.000 kijkers voor Willem-Alexander en Maxima


De kijkcijfers van donderdag 17 mei 2007 (SKO)

Willem-Alexander en Máxima: Op weg naar de troon (RTL4, 21:06) – Het slot van de 3-delige serie Willem-Alexander en Máxima: Op weg naar de troon van royaltyverslaggever Peter van der Vorst werd donderdagavond door 962.000 kijkers (madl: 14.7%) bekeken. Van der Vorst denkt dat het prinselijk paar op 30 april 2009 het stokje overneemt van koningin Beatrix. “Ik heb het paar de afgelopen zeven jaar op de voet gevolgd en weet dus wel wat we kunnen ver- wachten“, aldus Peter.

Van der Vorst denkt dat het paar er klaar voor is. “Willem-Alexander was in het begin een stijve hark, maar is door Máxima zekerder geworden“, vertelt Van der Vorst in Televizier. “Tegenwoordig dwing hij respect af met zijn optreden. En door de komst van zijn kinderen is hij ook een stuk relaxter geworden. Hij is echt een man van het volk en veel losser dan koningin Beatrix. Ik denk dat het paar straks voor een open koningschap gaat. Waar Beatrix de deur altijd op slot heeft gehouden, zetten zij hem op een kier.” Peter denkt dat Beatrix op haar verjaardag in 2009 aankondigt dat de prins die Koninginnedag koning wordt. “Ik heb het de prins onlangs nog gevraagd, als eerste. ‘De enige die dat weet, is mijn moeder’, zei hij.

ABBA’s All time greatest hits (NPS, Ned3, 20:33) – Zou ABBA in deze tijd hetzelfde megasucces hebben met hun liedjes als ze hadden in de jaren zeventig? Dat is de vraag die de makers van ABBA’s All Time Greatest Hits zich stellen. De NPS bracht de Britse documentaire donderdagavond op het scherm en scoorde daarmee 729.000 kijkers (madl: 11.4%). Het Eurovisie Songfestival lanceerde het internationale succes van Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad. In 1974 won het viertal het festival voor Zweden met Waterloo. Tussen Waterloo en hit nummer twee, SOS, zaten achttien maanden. Het leek wel alsof iedereen had besloten dat ABBA net zo’n eendagsvlieg zou worden als alle andere winnaars van de Europese liedjescompetitie, moppert Benny Andersson in de documentaire via BN/DeStem. In 1983 viel de groep uiteen, mede door de echtscheidingen van Agnetha en Björn en ‘Frida’ en Benny. In de documentaire werden de liedjes van ABBA aan de hand van een computerprogramma beoordeeld op hun hitpotentie. Dat leidde tot een top twintig van de beste ABBA-liedjes, met een onvermoede nummer één.

Search for the next Pussycat Doll (Veronica, 21:20) – De zoektocht naar een nieuw lid van de meidengroep The Pussycat Dolls is ten einde. Asia Nitollano is de nieuwste aanwinst van de meidengroep, zo bleek donderdag tijdens de finale van Search for the next Pussycat Doll op Veronica. Na acht afleveringen in de talentenjacht overtuigde Nitollano de jury en kreeg ze de roze boa, het handelsmerk van de Dolls. Nitollano bleef met twee concurrenten over in de finale, Melissa R. en Chelsea. De dames vertolkten gezamenlijk het nummer ‘Lady Marmalade’, gevolgd door een solo-optreden. De 19-jarige Nitollano koos voor het nummer ‘I don’t need a man’ van de Pussycat Dolls. Na haar overwinning mocht ze direct haar kunsten vertonen door met haar nieuwe band het nummer ‘Don’t cha’ te zingen. Het programma ‘Pussycat Dolls present: The search for the next doll’ krijgt al een tweede editie. De finale van de eerste editie trok donderdag 306.000 kijkers (madl: 4.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen