383.000 kijkers voor Kebab TV


De kijkcijfers van zaterdag 26 mei 2007 (SKO)

Kebab TV (BNN, Ned3, 22:44) – Sophie Hilbrand en Sander Lantinga maken sinds gisteren elke zaterdagavond live praattelevisie vanuit een kebabzaak in Kebab TV. “Twintig procent van de uit- zending staat van te voren vast, de rest wordt puur improvisatie“, vertelt Lantinga aan GPD. Enkele gasten worden van tevoren door de redactie uitgenodigd. Zo is er het plan om ongebruikelijke duo’s uit te nodigen in de kebabzaak. “Denk aan Ali B. en zijn maat, Ajax-voetballer Hedwiges Maduro.

Voor de rest ziet het duo wel wie aan komt waaien. “De gewone kebabklanten blijven komen, evenals mensen die voor het stappen even willen komen kijken wat we er van bakken met Kebab TV. Nogmaals, bijna niks staat vast. Toen ik in het Glazen Huis zat in Utrecht, kwamen er ook voortdurend allerlei mensen langs waarmee soms hele leuke gesprekken ontstonden. Wij hopen dat veel mensen komen die iets leuks kunnen of te vertellen hebben.” Het oorspronkelijk Deense programma is in dat land een succes. Lantinga: “Het is het ideale programma om even in te drinken en dan vervolgens door te trekken in de stad.” De eerste aflevering van Kebab TV werd zaterdagavond door 383.000 kijkers (madl: 7.7%) bekeken.

Dancing with the Stars (RTL4, 20:02) – Na de 36-jarige danscoach Julie Fryer, die in eerdere seizoenen van Dancing with the Stars onder meer danste met Jim, is nu ook jurylid Monique van Opstal (39) in verwachting. “Ik ben ontzettend blij. Mijn zoontje Wendell is inmiddels 6, en we wilden dolgraag nog een tweede kindje. Voor hetzelfde geld was het niet meer gelukt“, vertelt Van Opstal in De Telegraaf. Monique vervolgt in de krant: “Ik ben nog maar elf weken zwanger. Het blijft dus nog even spannend of alles goed gaat.” Samen met goede vriendin Julie, die in augustus bevalt, is Monique al aan het fantaseren over de baby’s. “Onze levens lopen wat dat betreft parallel. Ik kreeg mijn eerste kindje, niet lang daarna zij ook. En nu zijn we allebei opnieuw in verwachting.” De laatste zaterdagavondaflevering van Dancing with the Stars werd gisteren door 990.000 kijkers (madl: 18.5%) bekeken bij RTL 4.

RTL GP Formule 1 Monaco (RTL7, 13:30) – Marcel Maijer presenteert dit weekeinde de Grand Prix Formule 1 van Monaco. Maijer wordt steeds bekender als sportjournalist. “Mijn werk is mijn hobby“, vertelt Maijer in TROS Kompas. “Daar word ik niet snel moe van. Al op mijn tiende wist ik dat ik later sportjournalist wilde worden. Inmiddels ben ik 41 en ben nog geen dag met tegenzin aan het werk gegaan. Ik doe precies waar ik als jongen van droomde. Althans, wat de sportverslaggeving betreft. Dat ik ook nog presentator zou worden, had ik mezelf vroeger nooit toevertrouwd. Zodra ik een spreekbeurt voor de klas moest houden, stierf ik duizend doden.” De angst om te spreken in het openbaar heeft hij inmiddels leren overwinnen, vertelt Maijer. “Bij RTL heb ik de mazzel dat ik heel divers bezig kan zijn. Ik versla en presenteert de meest uiteenlopende sportevenementen en onlangs assisteerde ik een collega van RTL Nieuws. Samen waren we om kwart over acht in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag, waar prins Willem-Alexander zijn derde dochter aan de pers toonde. Hoewel ik geen monarchist ben, was het toch erg leuk om daar bij te zijn.” De Formule 1 van Monaco trok 256.000 kijkers (madl: 22.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen