1,1 miljoen kijkers voor De Bouwers


De kijkcijfers van donderdag 3 mei 2007 (SKO)

De Bouwers (RTL4, 20:35) – Na een periode van oorverdovende stilte rondom de volkszanger Frans Bauer, is hij sterker en slanker dan ooit uit de strijd gekomen. Naast de biografie die pas is uitgekomen en de concertreeks in Ahoy’ die in volle gang is, kreeg zijn real life soap De Bouwers donderdag ook een vervolg bij RTL 4. In vier afleveringen wordt teruggekeken op de bewogen periode van de ‘volksheld’. De eerste nieuwe aflevering trok 1.085.000 kijkers (madl: 20.3%).

De volksheld werd woensdagavond luid onthaald in de Rotterdamse Ahoy. Daar begon hij aan zijn mega-reeks van 15 uitverkochte concerten. De poliep aan zijn stembanden die hem dwong de oorspronkelijk voor december geplande reeks vijf maanden uit te stellen, is genezen. “De eerste seconden waren echt emotioneel“, meldde Bauer zijn publiek al meteen na zijn eerste liedje. “Ik heb achter de coulissen staan bibberen in de hoop dat u m’n stem nog oké zou vinden.” Ovationeel gejuich was het bevestigende antwoord. Bauer genoot zichtbaar van zijn rentree.

Willem-Alexander en Maxima: De jeugdjaren (RTL4, 21:08) – Peter van der Vorst was donderdagavond te zien in de eerste van drie portretten over het koninklijke paar Willem-Alexander en Maxima. Het koppel is nog steeds erg populair in Nederland, zo bleek uit een maandag gehouden enquête in opdracht van de NOS. Van alle Nederlanders meent 70 procent dat de koningin haar taken binnen drie jaar moet overdragen aan Willem-Alexander. De kroonprins is geschikt voor het koningschap, vindt 80 procent van de ondervraagden. Van de Nederlanders wil 77 procent dat de monarchie blijft. Ook zijn de meesten tevreden over de mate waarin de koningin politieke invloed kan uitoefenen. Een kwart vindt dat ze geen enkele invloed zou mogen hebben. Net als in eerdere peilingen is Máxima het populairste lid van de koninklijke familie. Daarna volgen Willem-Alexander, koningin Beatrix en prinses Laurentien. Het portret ‘De jeugdjaren’ scoorde 950.000 kijkers (madl: 16.0%).

Blinde Liefde (Tien, 20:32) – Lauren Vester, bekend van MTV en NOX, presenteert sinds donderdagavond een ‘uniek dating experiment’ op Tien: Blinde Liefde. Kun je verliefd worden op iemand van wie je alles weet maar die je nog nooit hebt gezien? Iedere week nemen drie mannelijke en drie vrouwelijke vrijgezellen de proef op de som. Zes kandidaten wonen afgezonderd van elkaar in een mannen- en een vrouwenhuis. Ze zien elkaar niet, maar leren elkaar stap voor stap steeds een beetje beter kennen. Ze mogen elkaar zelfs een aantal keren ontmoeten, maar dan alleen in de ‘donkere kamer’: een verduisterde ruimte waarin de kandidaten zijn aangewezen op al hun zintuigen behalve hun ogen. De ultieme liefdestest komt na vier dagen als de koppels elkaar eindelijk mogen zien. Is men nog steeds zo enthousiast wanneer het uiterlijk ook mee gaat wegen? Blinde Liefde trok 123.000 kijkers (madl: 2.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen