654.000 kijkers voor Voor alle fans: Robert Long


De kijkcijfers van donderdag 14 december 2006 (SKO)

Voor alle fans: Robert Long (TROS, Ned2, 21:28) – In verband met het over- lijden van zanger Robert Long afgelopen woensdagavond bracht de TROS gisterenavond een aantal optredens van de zanger op de buis in het programma Voor alle fans op Nederland 2. Robert Long is op 63-jarige overleden in een ziekenhuis in België. Deze week werd bekend dat hij aan een ernstige vorm van kanker leed en dat de zanger nog maar kort te leven zou hebben.

Auteur Cees van der Pluijm die in 1998 met Long de brievenbundel ‘Beste Robert, Waarde Cees’ publiceerde, denkt dat Robert zijn leven ten volle heeft geleefd. “Hij was hartstochtelijk in alles, in de liefde, in het werk. Hij had ook niet het gevoel dat hij iets tekortgekomen is. Hij heeft alles eruit gehaald wat erin zat“, aldus Van der Pluijm in De Telegraaf. Van der Pluijm nam zaterdag afscheid van Long. “We hadden vier weken geleden nog samen gewerkt. Toen is hij eigenlijk kiplekker naar Italië vertrokken en ziek teruggekomen in Antwerpen. Hij kwam in het ziekenhuis en is er gebleven. Het was een heel agressieve vorm.” De TROS-uitzending Voor alle fans werd gisterenavond door 654.000 kijkers (madl: 10.0%) bekeken. Ook in programma’s als RTL Boulevard, De wereld draait door, Nova, Pauw en Witteman en Shownieuws werd aandacht aan het overlijden van Robert Long besteed.

EénVandaag (AVRO, Ned1, 18:22) – Een meerderheid van de 150 leden van de nieuwe Tweede Kamer verkiest Jan Marijnissen (SP) tot ‘de beste politicus van 2006’. Tot afgelopen maandag konden de volksvertegenwoordigers hun stem uitbrengen op elkaar. De uitslag van de enquête was gisterenavond te zien in een speciale aflevering van EénVandaag, die door 786.000 kijkers (madl: 17.1%) bekeken werd. De parlementariërs die de keuze hebben laten vallen op de voorman van de SP, motiveerden dat onder meer als ‘ere wie ere toekomt’, ‘staatsman-achtige uitstraling’ en ‘geduld wordt beloond’. De deelnemers konden ook de slechtste politieke broeder of zuster aanwijzen en dat lot is gevallen op Rita Verdonk. Motivatie bij haar is onder meer: ‘olifant in een porseleinkast’, ‘leert niet van fouten’ en ‘hysterisch’. Op de tweede en derde plaats van beste politicus van 2006 staan respectievelijk Jan Peter Balkenende en Wouter Bos. De PvdA-leider scoort ook hoog op de lijst van de slechtste politicus: hij eindigt hier op de tweede plaats. De derde plaats is voor het zelfstandig kamerlid Ali Lazrak. Ook de stem van de kijker werd gehoord. Jan Marijnissen is volgens het EénVandaag opiniepanel veruit de beste politicus van dit jaar. Zij vinden hem duidelijk en betrouwbaar. Wouter Bos is uitgeroepen tot de slechtste politicus van 2006. Rita Verdonk staat in beide lijsten op de tweede plek.

Per seconde wijzer (VARA, Ned2, 20:25) – De bekende VARA-kennisquiz Per Seconde Wijzer ging gisterenavond weer een nieuw seizoen in. De drie afleveringen in dit jaar (14, 21 en 28 december) staan geprogrammeerd op donderdag om 20.25 uur. In het nieuwe jaar verhuist de quiz naar de vrijdagavond én – in verband met de verplaatsing van Netwerk – naar een iets later tijdstip: van 5 januari tot en met 9 maart op vrijdag om 20.50 uur bij de VARA op Nederland 2. De presentatie is weer in handen van Kees Driehuis. In Per Seconde Wijzer gaan twee spelers de strijd aan met de klok. De kandidaten moeten binnen 200 seconden vier vragen beantwoorden in een van de zelf gekozen categorieën Geschiedenis, Kunst, Wetenschap of Deze Eeuw. Overigens zal Per Seconde Wijzer in oktober 2007 het 40-jarig jubileum vieren: de quiz was in 1967 voor het eerst te zien. Het programma, dat gisteren 507.000 kijkers (madl: 8.4%) scoorde, wordt sinds 1989 door Kees Driehuis gepresenteerd.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen