532.000 kijkers voor Shownieuws


De kijkcijfers van dinsdag 19 december 2006 (SKO)

Shownieuws (SBS6, 19:26) – Het interview met Ellemieke Vermolen in Shownieuws werd gisteren door 532.000 kijkers (madl: 9.6%) bekeken. Ellemieke vertelde in de uitzending over haar breuk met zanger Jan Smit. “Als je weet dat zoiets gebeurt, dan weet je ook dat het de volgende dag dus gelijk bekend is bij iedereen. Dan kan je beter zelf maar je verhaal doen, dan dat mensen gaan suggereren“, aldus Vermolen over de reden om al zo snel na haar breuk met Jan Smit een interview te geven.

Volgens Ellemieke waren hun agenda’s te vol om nog langer door te gaan. De vele media-aandacht heeft volgens de presentatrice niets te maken met hun besluit. “Maar als je een interview geeft en je wil iets vertellen over je nieuwe programma of over je nieuwe cd, dan komt er altijd Jan naar boven, of Ellemieke in zijn geval. En dat kan soms dan nog wel eens de aanleiding weghalen van het onderwerp waar het over gaat. Dat is wel vervelend. Ik denk dat hij er meer last van heeft gehad dan ik, want hij kwam wat meer in het nieuws vanwege zijn nieuwe single. En ik heb geen nieuw programma, dus ik hoefde niet iets nieuws te vertellen.” Ellemieke verbaast zich over de impact die het nieuws heeft. “Nu ook weer, het is ongelooflijk. Er staat gewoon een fotograaf hier voor de deur. Dan denk je: was ik maar niet bekend.” De late editie van Shownieuws werd gisterenavond door ruim 1,2 miljoen kijkers bekeken.

Darts PDC Purfleet (SBS6, 23:29) – SBS 6 doet sinds deze week in samenvatting verslag van het officieuze WK Darts van de bond PDC. Raymond van Barneveld stapte dit jaar over van dartersbond BDO naar PDC. Hij heeft een bewogen jaar achter de rug. “Het begon in januari met de nederlaag in de Lakeside-finale tegen Jelle Klaasen. Het was een harde leerschool om naar zijn huldigingen te kijken. In zijn woonplaats zongen vijfduizend man: Who the fuck is Barney? Dat ging nergens over. Ik voelde me even in de steek gelaten en alleen“, aldus Van Barneveld in het AD. Na Barney’s tweede zege kreeg hij een eigen tv-programma. “De Barney-dartshow. Dat was een opzet van Joop van den Ende. Mijn inbreng was niet zo groot, de deelnemers zetten af en toe een zogenaamde Barney in. Dan gooide ik een pijltje. Een groot succes was het niet, het werd in de zomer om 20.00 uur uitgezonden. Geen hond keek, iedereen zat op de camping. Ik hoop trouwens op een nieuw tv-programma, met Co (Stompé) en mezelf in de hoofdrol. De naam weet ik al: de BaCo-show.” Het verslag van het darts in Purfleet trok gisterenavond laat 285.000 kijkers (madl: 12.1%).

Huize Huisman (EO, Ned2, 20:27) – Henny Huisman is op kerstavond te zien in het programma Henny’s Kerstflat bij de EO. Hierin viert hij kerst met een heel flatgebouw in Culemborg. Daar begon Henny onlangs aan zijn taak: iedereen zo ver krijgen dat er wordt meegedaan aan het programma. Het was voor de bewoners van de flat een lichte teleurstelling dat hij geen cheque van de Postcode Loterij bij zich had. “Ze dachten inderdaad dat ik geld kwam brengen. Maar ik heb ze gezegd dat ik een missie heb. Ik wil dat de hele flat me helpt om een tv-programma te maken, met het kerstverhaal, een koor en een levende kerststal“, aldus Henny. “Ik heb vroeger veel in flats gewoond, met mijn ouders en ook toen ik pas was getrouwd, en mijn ervaring is dat buren elkaar amper kennen. Als ik het voor elkaar krijg dat de bewoners na kerstavond elkaar nog steeds herkennen – zo van: jij was toch die herder? – ben ik tevreden.” Huize Huisman werd gisteren door 594.000 kijkers (madl: 9.2%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen