231.000 kijkers voor Deal or no Deal


De kijkcijfers van zaterdag 16 december 2006 (SKO)

Deal or no Deal (Tien, 14:01) – De opening van Tien werd gisterenmiddag gevierd met een tien uur durende marathon van het quizprogramma Deal or no Deal met Beau van Erven Dorens. ’s Middags werden de afleveringen van het quizprogramma door ongeveer 200.000 kijkers bekeken. Het hoogtepunt werd rond 14.00 uur bereikt. Toen trok Deal or no Deal 231.000 kijkers (madl: 18.3%). Ook de komende weken zal de dagprogrammering van Tien vooral ingevuld worden met herhalingen.

Tien, de nieuwe naam van Talpa, is voortaan 24 uur per dag te zien. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van Talpa-baas John de Mol in vervulling. Al blijft er voor de zenderbaas nog genoeg te wensen over, schreef GPD-journalist Berrit de Lange onlangs. “Meer kijkers, om te beginnen“, aldus de Lange. Volgens De Lange kan Talpa haar missers niet langer toeschrijven aan het argument dat mensen moeite hebben om het kanaal van de zender te vinden. “De kijkers weten de zender namelijk wel ineens feilloos op te sporen als Talpa’s kijkcijfertoppers voetbal, Joling & Gordon of Gooische Vrouwen op het programma staan. Want er gaat natuurlijk ook wel eens wat goed. Het dagelijkse Deal or no deal met Beau van Erven Dorens, bijvoorbeeld. Niet omdat dat nou zo’n briljante nieuwe formule is, maar omdat er op dat tijdstip, rond de klok van acht uur, bij de concurrenten geen spelletje te zien is.

Dit was het nieuws (TROS, Ned1, 21:31) – Het TROS-programma Dit was het nieuws, waarvan gisteren de voorlopig laatste aflevering door 1.829.000 kijkers (madl: 25.6%) bekeken werd, is voortaan niet meer terug te zien via internet. De makers van DWHN willen niet dat hun programma online te vinden is op Uitzendinggemist.nl. “Het blijft materiaal van de omroepen en zij gaan erover of iets op onze site terug te zien is“, laat Frank Smeets van Uitzendinggemist.nl weten. “Ik kan zo snel geen andere programma’s noemen die niet bij ons terug te zien zijn, wel weet ik dat onder meer Koefnoen en Keuringsdienst van Waarde maar een beperkte tijd op Uitzending- gemist.nl te zien zijn. Ik zou me voor kunnen stellen dat het een rechtenkwestie is, maar daarvoor moet je echt bij de TROS zijn.” Tijdelijk op Uitzendinggemist.nl is voor de TROS geen optie. Eric van Sauers van Dit was het nieuws zegt: “Er zijn tussen Dit was het nieuws en de TROS nooit afspraken gemaakt over het bekijken van de uitzendingen via internet. In het verleden zijn de uitzendingen wel, door een communicatiestoring, via internet te zien geweest. Om eerlijk te zijn verwacht ik ook niet dat er binnenkort een overeenkomst komt die regelt dat DWHN online terug te zien is, helaas.” Voorafgaand aan Dit was het nieuws behaalde Mooi! Weer De Leeuw van Paul de Leeuw gisterenavond een kijkcijferhoogtepunt op Nederland 1. Het programma werd door 2.133.000 kijkers (madl: 30.5%) bekeken.

Het groot kinderdictee der Nederlandse taal (NPS, Ned3, 18:07) – De Belgische Kirsten van der Elst heeft gisterenavond in Den Haag Het Groot Kinderdictee gewonnen. Ze had slechts een fout. Dennis Geleyn uit het Vlaamse Kieldrecht werd vorig jaar winnaar van Het groot kinderdictee der Nederlandse taal. Hij maakte vijf fouten. Volgens Geleyn wacht winnaar Kirsten een hectische tijd. “Kranten hangen aan de lijn en fotografen komen langs. Ik herinner me nog dat ik op de dag van de uitzending een toets Nederlands had. Eenmaal thuis moest ik meteen weer terug in de bus naar school, omdat de regionale televisie daar op me stond te wachten“, aldus Geleyn. En klasgenootjes weten hem te vinden bij problemen. “Ze vragen me vaak ‘Dennis, hoe schrijf je dat?’ en ja, dan weet ik meestal wel het antwoord.” Dennis had voorafgaand aan de uitzending weinig tips voor de deelnemers van dit jaar. “De nieuwe spelling is net uit en ik heb nog niet helemaal door hoe het werkt met die tussenletters. Voorbereiden? Dat heb ik helemaal niet gedaan eerlijk gezegd. Ge- woon meedoen, dacht ik. Kennelijk heb ik weinig problemen met spellen.” Het Groot Kinderdictee 2006 werd door 204.000 kijkers (madl: 4.6%) bekeken bij de NPS.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen