1,6 miljoen kijkers voor NOC NSF Sportgala 2006


De kijkcijfers van donderdag 21 december 2006 (SKO)

NOC NSF Sportgala (NOS, Ned1, 20:33) – Wielrenner Theo Bos en Ireen Wüst zijn gisterenavond in Amsterdam tijdens het Sportgala 2006 verkozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Wielrenner Bos veroverde zijn derde en vierde wereldtitel, op respectievelijk de sprint en de keirin. Wüst schaatste op de Winterspelen van Turijn naar goud op de 3.000 meter. Het verslag van het NOC NSF Sportgala 2006 werd gisteren door 1.596.000 kijkers (madl: 25.0%) bekeken op Nederland 1.

Schaatscoach Gerard Kemkers is gekozen tot coach van het jaar. Frank Rijkaard, de trainer van FC Barcelona, en Marc Lammers, de coach van het Nederlandse vrouwenhockeyteam, waren de twee andere genomineerden. “Het is een grote eer om als eerste tijdens het sportgala te worden gekozen“, zei Kemkers. “Ik dank mijn sporters en mijn begeleiders.” De Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs werd toegekend aan Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Deze ‘Nobelprijs’ voor de Nederlandse sport is vorig jaar ingesteld. Toen kregen Johan Cruijff, Sjoukje Dijkstra, Anton Geesink, Nico Rienks en Ard Schenk tegelijk deze onderscheiding.

M/V (Tien, 20:31) – In het Tien-programma M/V worden met bekende koppels de verschillen tussen mannen en vrouwen blootgelegd, onder leiding van het presentatieduo Beau van Erven Dorens en Linda de Mol. Enkele weken geleden was tijdens de uitzending van M/V onder meer het bekende sterrenkoppel René en Natasja Froger te gast. “De uitspraak die ik in het Talpa-programma M/V heb gedaan, zal me waarschijnlijk mijn leven lang blijven achtervolgen“, vertelde Natasja onlangs in Story. “De stelling was dat mannen en vrouwen anders omgaan met hun boosheid. Vrouwen blijven langer mopperen, terwijl mannen boze vrouwen juist dan op hun mooist vinden en dan willen vrijen. In mijn spontaniteit heb ik toen geroepen dat René ook zo is en vervolgens riep ik: ‘Stop ‘m dan maar in de heg’. Daar heb ik nu wel spijt van. Laatst kwam na afloop van een concert een wildvreemde man op René afgestapt. Die zei: ‘Je vrouw heeft het nu zo druk met Hart in Aktie. Vanavond moet je ‘m zeker weer in de heg stoppen’. Voortaan denk ik twee keer na voor ik zo’n antwoord geef.” M/V werd gisteren door 287.000 kijkers (madl: 4.5%) bekeken bij Tien.

RTL Boulevard (RTL4, 18:35) – In RTL Boulevard gaf de Volendamse zanger Jan Smit gisteren zijn eerste reactie op zijn breuk met Shownieuws-presentatrice Ellemieke Vermolen. “Ik heb natuurlijk tien jaar minder liefdeservaring dan Ellemiek, maar ik weet nu wat mensen bedoelen als ze zeggen dat ze liefdesverdriet hebben“, aldus de zanger in Boulevard. “Dit gevoel ligt als een blok op mijn maag. Nooit eerder heb ik dit meegemaakt.” Er was veel media-aandacht voor de breuk tussen Jan en Ellemieke. “Ik heb wel een paar rare dagen achter de rug, omdat je constant in de pers breed wordt uitgemeten. Ik moest ook nog optreden maandag- en dinsdagavond en het publiek weet het natuurlijk ook. Dat is toch raar. (..) Wij werden zondag al gebeld door de bladen of mijn verkering uit was. Dus ja, het was al bekend. Want ook vanuit Volendam bellen mensen om te verkondigen hoe dingen in elkaar steken met Jan Smit, dus toen dacht ik: als iemand het weet in medialand, dan kun je het wel tegenhouden, maar dan moet je liegen en ik hou niet van liegen.” RTL Boulevard werd gisteren door 908.000 kijkers (madl: 21.2%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen