1 miljoen kijkers voor Journaal laat


De kijkcijfers van woensdag 13 december 2006 (SKO)

Journaal laat (NOS, Ned1, 00:02) – Het NOS Journaal zond in de nacht van woensdag op donderdag live de verklaring van premier Balkenende in de Tweede Kamer uit. Hij liet weten dat het demissionaire kabinet geen uitprocedeerde asielzoekers meer uit zal zetten tot er een nieuw kabinet is. VVD- minister Rita Verdonk draagt de portefuille Vreemdelingenzaken over aan het CDA. Daarmee komt het kabinet de Tweede Kamer tegemoet in het conflict over de uit- zetting van uitgeprocedeerde asielzoekers.

Vicepremier Gerrit Zalm van de VVD zei na de ministerraad dat hij en de andere VVD-bewindslieden met pijn in het hart hebben besloten in het kabinet te blijven. Het beroep van Balkenende om het land regeerbaar te houden, gaf voor hen de doorslag. Zalm noemde het besluit om het uitzetten van asielzoekers te stoppen “een verkeerd besluit“. Minister Verdonk (foto) zei het niet makkelijk te vinden haar porteufeuille Vreemdelingenzaken te moeten afstaan. “Maar het land moet geregeerd worden.” PvdA-leider Wouter Bos noemde het een “overwinning voor de Tweede Kamer“. Volgens Femke Halsema van GroenLinks is het kabinet “diep door het stof gegaan“. De extra lange uitzending van het NOS Journaal werd vannacht tussen 00.00 en 00.45 uur door 1.041.000 kijkers (madl: 48.9%) bekeken. Voorafgaand werd de talkshow van Jeroen Pauw en Paul Witteman door 1.233.000 kijkers (madl: 32.1%) bekeken.

UEFA Feyenoord – Wisla Krakau (NOS, Ned3, 20:43) – Feyenoord heeft met gemak de groepsfase in de UEFA Cup overleefd. De Rotterdammers moesten winnen om verder te bekeren in Europa. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning. “Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben“, aldus Feyenoord-trainer Erwin Koeman bij de NOS. “We hebben laten zien goed te kunnen voetballen. Zo’n avondwedstrijd maakt toch iets extra’s bij ons los. We presteren niet altijd even stabiel, maar winnen wel weer.” De wedstrijd Feyenoord – Wisla Krakau werd gisterenavond door 1.604.000 kijkers (madl: 23.0%) bekeken op Nederland 3. RTL 7 zond de wedstrijd Zulte Waregem – Ajax uit. Klaas-Jan Huntelaar heeft Ajax met twee treffers naar de derde ronde van het toernooi om de UEFA-beker geleid. Ajax-trainer Henk ten Cate was blij met de zege. “We begonnen goed. Het eerste kwartier was voor ons. Daarna deden we het even wat minder“, aldus de Ajax-trainer gisterenavond. We verloren de grip op het middenveld maar gaven geen kansen weg. Na rust domineerden we de wedstrijd weer. We scoorden tweemaal en hadden misschien nog wel meer doelpunten kunnen maken.” Zulte Waregem – Ajax trok 837.000 kijkers (madl: 12.0%).

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Wilko Ites is vanavond exclusief te zien in RTL Boulevard. Op 30 november werd hij vrijgesproken voor medeplichtigheid aan de moord op Ran Biemans, de echtgenoot van zijn ex-minnares Els Leemans. In de nacht van 1 op 2 juli 1998 werd Ran Biemans in de slaapkamer van zijn appartement in Meerle (België) vermoord. In RTL Boulevard gaat Ites in op zijn vrijspraak, de veroordeling van zijn ex-minnares, die in deze zaak 25 jaar celstraf kreeg, en de anonieme brief die hij liet schrijven naar Peter R. de Vries. De briefschrijver pleitte zowel Els Leemans als Wilko Ites vrij. Later kwam aan het licht dat een vriendin van Ites de brief had geschreven. De uitzending van RTL Boulevard wordt vanavond gepresenteerd door Daphne Bunskoek, Albert Verlinde en crime-deskundige John van den Heuvel. RTL Boulevard met Irene Moors, Albert Verlinde en Peter van der Vorst werd gisterenavond door 914.000 kijkers (madl: 17.8%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen